Izvor:
18.02.2017 u 18:36
0

Nastavak Superlige: MOŽE LI ZVEZDA DA ODBIJE NAPAD PARTIZANA I SAČUVA TITULU? (VIDEO)

Počinje! Posle “zimskog sna” i 65 dana pauze, bubamara se od sinoć ponovo kotrlja srpskim terenima. Gotovo je sa pripremama, gotovo je i sa pojačanjima, od danas je u žiži opet samo jedno pitanje: Može li Zvezda da odbije napad Partizana i sačuva titulu?

Zvezda u šampionsku trku kreće danas (15), i to na svojoj “Marakani”, protiv fenjeraša Novog Pazara. Jesenji prvak je bio mnogo aktivniji od Partizana u ovom prelaznom roku, doveo je čak osam novajlija, ali će od svih njih u prvih 11 šansu dobiti samo dvojica – Abraham Frimpong i Ričmond Boaći.

No, idemo redom. Na golu, mladi Filip Manojlović ima zacementirano mesto. Baš kao i Marko Petrović na desnom beku, koji ni ove polusezone neće imati alternativu jer je Cvetković otišao, a novajlija Viveiros prekomandovan u mladi tim. Levo je siguran Anđelković, koji se nametnuo sjajnim asistencijama, dok će štoperski tandem činiti kapiten Luković i Abraham Frimpong. Defanzivac iz Gane, koji je stigao iz Napretka, ostavio je sjajan utisak na Kipru, i dobiće prednost u odnosu na Rendulića.

U veznom redu, sigurna mesta imaju Le Talek i Donald jer Milijaš još nije u formi, dok će ispred njih na premijeri verovatno istrčati trio Kanga-Ruiz-Plavšić, iako prva dvojica nisu potpuno spremna. Treba reći i da bi Nemanja Milić imao mesto u timu, ali vuče suspenziju iz Spartaka…

Naravno, kao jedini napadač na teren će novajlija Boaći, koji je zablistao na pripremama i postigao šest golova na tri utakmice…

– Novajlije su se dobro pokazale na Kipru, ali sve je drugačije kada se istrči na „Marakanu“. Pritisak je mnogo veći. Zato bih pozvao navijače da im pruže podršku i da ne budu prestrogi prema njima. Nedostajao nam je taj nalet adrenalina kada istrčimo na teren, i zato obećavam odličan fudbal i 11 boraca koji će sve uraditi da Zvezdi donesu pobedu – ističe vezista Donald.

A Partizan? U Humskoj nisu mnogo tumbali, a trener Marko Nikolić je najsrećniji činjenicom da od bitnih igrača niko nije otišao. Balažic i Đurđić to nisu bili, da jesu, još bi bili tu. Zato će na premijeri sa Radom na teren provereni tim. Kljajić ostaje na golu, odbranu će činiti standardna četvorka Vulićević-Ostojić-Milenković-Miletić, iako se i štoper Ćirković i El Munir ozbiljno nameću, dok u veznom redu sigurna mesta imaju Everton, Jevtović i Leonardo. Za preostala mesta konkuriše nekoliko igrača, ali će na teren po krilima verovatno Marko Janković i Alen Stevanović, dok će Nemanja Mihajlović šansu čekati na klupi, poput sve boljeg Kosovića, Saše Ilića, Marjanovića i Đuričkovića.

Naravno, u napadu je mesto rezervisano za Uroša Đurđevića, koji je obeležio jesen, što znači da će novopridošli Tavamba još morati da se dokazuje, iako za sada ima prednost u odnosu na Vlahovića, Đilasa i mladog Đorđa Jovanovića.

Zvezdino proleće ili se titula vraća u Humsku? Neka trka krene…

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter