Izvor:
20.02.2017 u 19:47
0

Skandalozno saopštenje FK Rad: NAŠI NAVIJAČI SU SAMO NASELI NA PROVOKACIJE EVERTONA!

Fudbalski klub Rad oglasio se saopštenjem posle rasističkih ispada svojih navijača navodeći da osuđuju takvo ponašanje, ali da su svemu tome doprinele provokacije od strane prvotimca Partizana, Luiza Evertona.

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Prolećni deo prvenstva je počeo praznikom fudbala na Banjici. FK Rad, iako u nezavidnom položaju na tabeli, unapred se radovao okršaju sa Partizanom, i pripremao za sve velike izazove. Igrači za one na terenu, a Uprava za domaćinski prijem gostiju iz Humske, i bezbednost navijača na tribinama. Samom spoznajom da je okršaj dva stara sportska rivala iziskivao i posebne, pojačane mere bezbednosti, tako smo se i organizovali. Stručni štab je sav adrenalin igrača usmerio ka pozitivnom, časti i bojama kluba.

Već na poluvremenu je Nikola Drinčić u svlačionici upozorio na nekorektno ponašanje igrača Partizana, Evertona Luiza, koji ga je pri svakom duelu na terenu provocirao, a u nekoliko navrata psovao i majku. Provokacije Partizanovog igrača su išle i u pravcu Radovih navijača hvatanjem za međunožje, nakon čega su pojedinci neprimereno uzvratili. Čim se to čulo, oficijelni spiker utakmice je reagovao i upozorio sve na stadionu na fer i korektno navijanje. Nakon obraćanja spikera grupica je prestala sa neprimerenim gestovima, a kada se utakmica završila, usledila je nova provokacija i ponovo bezobrazluk Partizanovog igrača. Evertonu kao da nije bilo dovoljno provociranja na terenu, umesto da ode do svojih navijača i sa njima podeli radost, odlazi do tribine navijača Rada, i uz mrežu koja odvaja igralište od tribina, pokazuje im ''srednji prst'' podignut u vis.

Samo zahvaljujući prisebnosti igrača Rada, i većeg dela publike, sprečen je izgred. Sudija Srđan Jovanović je video odlazak Evertona do protivničkih navijača, i dao mu žuti karton, a da je video i njegov gest, sigurno bi zaradio i crveni. I nakon svega, medijsko drvlje i kamenje na ekipu sa Banjice. Everton je već jednom kažnjavan za slični incident na utakmici Zvezda – Partizan. O njegovoj ''lojalnosti'' i principu, govori i činjenica da je nakon smirivanja strasti, na engleskom jeziku opsovao sve Srbe i time ponovo digao tenzije.

Uprava Rada osuđuje pojedince koji su naseli na provokacije Evertona i odgovorili mu na neprimeren način, a isto tako protestvujemo protiv medijske hajke na klub i igrače Rada koji samo nisu hteli da dozvole da ih niko u svojoj kući vređa i ponižava na nesportski način. Da je ova neviđena medijska hajka na Fudbalski klub Rad neosnovana govori i činjenica da ni jednom drugom igraču Partizana nije upućen ni jedan uvredljiv gest ili skandiranje, iako među njima ima još pripadnika drugih rasa i nacionalnosti, kao što su npr. Leonardo da Silva, Tavamba Leandro….", navodi se u saopštenju fudbalskog kluba Rad!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter