Izvor:
21.02.2017 u 16:40
0

Mića Sredojević iz Ugande: KO JE KALID AUČO, NOVI ZVEZDIN AFRIKANAC!

Barem do jutra biće to tema u razgovorima svih navijača Crvene zvezde. Jedni će se pitati da li je uprava crveno-belih preterala sa gomilanjem stranaca, drugi će optimistički ubeđivati sagovornike da se isplati rizikovati, jer otkud znaš? Možda Kalid Aučo ispadne Zvezdin Jaja Ture?

Ali da se ne bismo bavili nagađanjima pozvali smo u pomoć selektora Ugande Milutina Mića Sredojevića, čoveka koji je posle 38 godina doveo reprezentaciju te istočnoafričke zemlje na kontinentalni šampionat.

Aučo je bio član tog tima. Pa da vidimo kakav je utisak ostavio na selektora…
Kad sam dolazio u Afriku sanjao sam san da ću jednog dana imati fudbalera koji će igrati u Zvezdi – prvo je što nam kaže Mićo Sredojević.

Onda prelazimo na konkretne stvari…
Aučo Kalid je centralni vezni koji igra levom nogom. Vrhunski je u organizaciji igre, a osim toga igra u oba pravca. Spreman je da agresivno zaštiti zadnju liniju, a činjenica je da šutom može i iz daljine da ugrozi protivnički gol. Može to da uradi i kroz tranziciju, završnim pasom prema napadačima – hvali Sredojević 23-godišnjeg fudbalera.

Kaže da nije bez osnova.
Sudarao se sa velikim igračima u kvalifikacijama i na na samom Afričkom kupu. Igrao je protiv Šarla Kaborea iz Krasnodara, pa Afrije Akve iz Torina, Mohameda Elenija iz Arsenala, Monpeljevovog Jakube Sile… I bio je u rangu, pa nekad čak i bolji od njih.

Međutim, Sredojević upozorava da ovakve reči ne bi sada trebalo uzeti bez rezerve i očekivati da Aučo “pušta kišu“ u Srbiji. Jer Evropa i Afrika? Sasvim drugi svetovi.
Zvezda i Srbija su druga priča skroz. On mora da se dokaže, da se aklimatizuje, da prihvati nove zahteve. Jer Zvezda uvek igra pod presijom pobede. Mora dalje da se prilagodi drugačijem fudbalu, kulturi, tradiciju, drugačijem stilu života uostalom. Drugačije su to i navike – kaže Sredojević.

A kako se uvek kada dolazi igrač sa drugog kontinenta povlače i paralele sa onima koji su već uspeli u evropskom fudbalu, da čujemo na koga podseća Kalid Aučo?
Ovde ga po nekim sposobnostima porede sa Kenijcem iz Totenhema Viktorom Vanjamom. Čak su i isto pleme mislim. Samo je Zvezdin zadatak da ga od talenta pretvori u finalni proizvod, ali kao selektor Ugande srećan sam što je u dobrim rukama u Zvezdi i mojoj Srbiji, a na njemu je da se pokaže i dokaže. Zahvaljujem se i Zvezdanu Terziću i Stefanu Pantoviću na ukazanom poverenju i verujem da će ga igrač opravdati – ističe Milutin Mićo Sredojević.

Mozzartsport
Foto: CCTV/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter