2°C

Beograd

Photo: instagram/gnkdinamo

Izvor: happybsc

"MODRI" NISU MODRI Dinamo i pored korone prihodovao NEVEROVATNU CIFRU

I dok su brojni fudbalski klubovi prošlu godinu zbog pandemije završili u velikim finansijskim minusima, Dinamo iz Zagreba je jedan od retkih klubova prošlu godinu završio u plusu.

MBAPE UCENJUJE PSG Tražio ASTRONOMSKU platu, "sveci" ga oduvali

Prihodi Dinama u prošloj godini su iznosili 50,4 miliona evra, ukupni rashodi 50,03 miliona evra te je klub ostvario dobit od 370.000 eura, saopštila je predsednica Dinama Vlatka Peras.

- Glavni rast prihoda generišu prihodi od prodaje robe i usluga, prihodi od UEFA-e od plasmana i rezultata u takmičenjima, kao i prihodi od prodaje i pozajmice - rekla je Peras.

PROČITAJTE JOŠ

OVE STVARI DANAS NE TREBA UZIMATI U RUKE: Vernici slave obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja

MANIJAK: Devojčici (14) poklonio cvet, pa hteo da je siluje!

HAOS NA HAVAJIMA: Pukla brana, evakuacija u toku (VIDEO)

Najskuplji transferi koje je Dinamo ostvario tokom 2020. godine su prodaja Joška Gvardiola Lajpcigu za 16 miliona evra, te Nikole More moskovskom Dinamu za 8,5 miliona.

Najskuplji igrač kojeg je Dinamo platio tokom prošle godine je Rasmus Lauritsen koji je stigao u Zagreb za 1,6 miliona eura.

Poređenja radi, španski fudbalski klubovi su u dve poslednje sezone zabeležili gubitak od 2 milijarde evra, engleski Premijeršip je izgubio 900 miliona, a neki od najvećih klubova Engleske su u gubitku oko 150 miliona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar