Veliko srce: ŠVAJNI SPREČIO SUDIJU DA IZVRŠI SAMOUBISTVO!

http://images.happytv.tv/var/resizes/VIP/Svajnstajger2.jpg?m=1465808596

Babak Rafati je 2011. godine pokušao da se ubije tako što je presekao vene u hotelskom kupatilu u Kelnu uoči jedne bundesligaške utakmice koju je trebalo da sudi.

Spasao ga je pomoćnik na tadašnjem meču, koji je ušao u Rafatijevu sobu da ga traži pošto se nije pojavio na preliminarnom sastanku uoči utakmice.

Bio sam pod nenormalnim pritiskom zbog niza grešaka na utakmicama. Svi su hteli da me se ratosiljaju. Kada sam se probudio u bolnici posle pokušaja samoubistva, prva pomisao mi je bila da sledeći put to moram ljudski da učinim, da dobro sve isplaniram - ispričao je Babak Rafati.

A, onda mu je stiglo kratko pismo koje je napisao Bastijan Švajnštajger.

Svi iz sveta fudbala, osim nekoliko kolega sudija, okrenuli su mi leđa. I onda sad dobio pismo koje je napisao Bastijan, u kojem je stajalo: "Gospodine Rafati, ljudi često prave greške u životu, ali jednostavno moramo da ustanemo i vratimo se posle svake. Želim vam sve najbolje". Bilo je jasno da više neću suditi utakmice i Švajnštajger nije imao nikakav motiv da mi napiše tako nešto, ali jeste. To je jedan zadivljujući ljudski gest - istakao je Rafati.

Bivši sudija koji se dugo lečio od depresije, sada radi kao mentalni trener sa nekoliko igrača iz Bundeslige.

Naravno da sada drugačije gledam na stvari i ne pomišljam više na samoubistvo. Život je prelep da bismo ga tek tako uništili - zaključio je Babak Rafati.

INFORMER

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro