Izvor:
04.03.2017 u 03:57
0

Milijaš pred Partizan: NEKA BUDE KAO PROŠLI POVRATNIČKI DERBI!

Fudbaler Crvene zvezde Nenad Milijaš rekao je da su motiv i cilj isti pred svaki "večiti" derbi i da se nada da će se predstojeći završiti kao onaj iz 2014. kada se prošli put vratio u klub.

"Igrati pred našim navijačima je prelep osećaj, vratio sam se da bih to ponovo doživeo. Iza sebe imam 13 'večitih' derbija, to je dosta iskustva. Znam da je svaki derbi specifičan, ali uvek su isti motiv i cilj. Svaki igrač Zvezde živi za pobedu u toj utakmici, nebitno sa koliko godina je igra", rekao je Milijaš.

On se u zimskom prelaznom roku vratio u Zvezdu, što mu je treći period u Zvezdi. Prethodni put kada je to učinio, crveno-beli su u prvom derbiju pobedili 3:2. Iskusni vezni fudbaler je istakao da bi voleo da ekipa klubu i navijačima poklone pobedu za 72. rodjendan.

On je naveo da je "večiti" derbi dovoljna pozivnica za navijače i da je uveren da njihova podrška neće izostati.

"Vreme će biti lepo, Zvezda je u prednosti, ali nije ogromna bodovna razlika, tako da je utakmica jako bitna, a znam da naši navijači umeju da prepoznaju trenutak kada su nam najpotrebniji. Domaći teren i naši navijači su ogromna prednost. Najviše volim da igram na Marakani", rekao je Milijaš.

On je kazao da svi igrači Zvezde znaju koliko je važna pobeda u "večitom" derbiju. "Mlađi igrači su uglavnom Zvezdina deca, oni su naučili kakav pritisak nosi ta utakmica. Od petlića do prvog tima, oni su mnogo puta prošli kroz derbi koji ima istu težinu za svakog zvezdaša, nebitno u kom uzrastu se igra. Oni žive za to da debituju u prvom timu na večitom derbiju i nadam se da će neko od njih i dobiti šansu", kazao je Milijaš.

Milijaš je poznat po dobrom izvodjenju slobodnih udaraca, ali u "večitim" derbijima nijedan od tri gola nije dao iz prekida.

"To je zanimljiv podatak, ako se uzme u obzir da svi slobodne udarce smatraju mojim najjačim oružjem. Ako mi se u subotu ukaže prilika, možda ću ovog puta imati više sreće. Iskreno mi nije bitno da li ću postići pogodak. Naravno da je lepo dati gol u derbiju, ja sam to doživeo i osećaj je zaista neopisiv, nešto najlepše što igraču može da se dogodi. Golovi u derbiju i u evropskim utakmicama su nešto što niko ne zaboravlja u Zvezdi. Ipak, sada mi je važno samo da pobedimo, potpuno je nebitno ko će zatresti mrežu", kazao je Milijaš.

Utakmica između Zvezde i Partizana igraće se sutra od 18.00, u 24. kolu Super lige Srbije.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter