Izvor:
07.03.2017 u 04:11
0

FK Vojvodina: MORALI SMO DA KAPITULIRAMO PRED UCENAMA!

Fudbalski klub Vojvodina saopštio je da je "kapitulirao pred ucenjivačkim stavom" imajući u vidu odluke donete na sastanku pre utakmice protiv Crvene zvezde.

Utakmica između Vojvodine i Crvene zvezde igraće se kao što je i planirano, u sredu od 18.00 na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, u 25. kolu Super lige Srbije.

"Obaveštavamo javnost da ćemo postupiti po naredbama policije i da smo zvanično kao organizatori kapitulirali pred ucenjivačkim stavom i nerazumevanjem osnovnih organizacionih aktivnosti, kao i termina 'domaćin' i 'gost'", navodi se u saopštenju Vojvodine.

Navijači Zvezde biće smešteni na istočnoj tribini, iako je klub iz Novog Sada pre toga odredio da oni budu na južnoj i ranije saopštio da je dovedeno u pitanje igranje utakmice.

Vojvodina je saopštila da je za navijače Zvezde "na preporuku MUP-a" obezbeđena istočna tribina, na sastanku kome su prisustvovali predstavnici dva kluba, Fudbalskog saveza Srbije i policije.

Zvezdi je bilo ponuđeno da dobije besplatne ulaznice za celu istočnu tribinu (4.000 mesta), pod uslovom da se Vojvodini pošalje dopis u kom se potvrđuje da dolazak navijača organizuje beogradski klub.

Beogradski klub nije dostavio potvrdu, tako da će ulaznice za istočnu tribinu biti puštene u slobodnu prodaju i koštaće 800 dinara. Ulazak na zapadnu i severnu tribinu neće biti dozvoljen onima sa obeležjima bilo kog kluba osim Vojvodine.

Vojvodina je saopštila da joj je "pre svega stalo do fudbalske igre i bezbednosti svih aktera", te da iz tog razloga "ne može da ne dozvoli da se lopta na 'Karadjordju' ne kotrlja".

Klub iz Novog Sada izvinio se svojim navijačima zbog svih "potencijalnih problema" koje će ta odluka doneti i izrazio nadu da će naići na razumevanje "za poziciju u kojoj se našao".

"Vojvodina nije korisnik državnog budžeta, ne dobija novac od državnih firmi, nema skupe strance i nema državne institucije iza sebe. Vojvodina ima svoju istoriju, igrače, ljude koji jesu i koji su nekada bili njen deo, kao i svoje verne navijače, koji znaju da smo kroz istoriju našeg kluba često svi zajedno morali da gutamo gorke pilule i donosimo odluke koje se kose sa zdravim razumom i elementarnom logikom", navodi se u saopštenju.

Fudbalski klub Vojvodina je dodao da "odluka nije laka", ali da je u interesu kluba. Takodje, navijači su pozvani da ispune zapadnu i severnu tribinu i da "kroz fer i sportsko navijanje prisustvuju još jednom susretu Davida i Golijata".

B92.net
Foto: FK Vojvodina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter