Izvor:
09.03.2017 u 20:53
0

MUSLIN OBJAVIO SPISAK: Do sada smo bili kao Barselona, moramo da nastavimo u tom ritmu!

Napadač Partizana Uroš Ðurđević i krilni fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta Mijat Gaćinović dobili su debitanske pozive u A tim reprezentacije Srbije za gostovanje Gruziji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Selektor Slavoljub Muslin odlučio je da pomenuti dvojac prekomanduje u najjaču selekciju iz mlade reprezentacije, gde su igrali sa velikim uspehom.

Na spisku nema suspendovanih Matije Nastasića (Šalke) i Aleksandra Kataija (Alaves), dok je poziv izostao Nemanji Gudelju posle odlaska u Kinu u januaru.

Golmani: Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Vladimir Stojković (Notingem Forest), Aleksandar Jovanović (Arhus).

Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Nikola Maksimović (Napoli), Jagoš Vuković (Konja), Antonio Rukavina (Viljareal), Stefan Mitrović (Gent), Ivan Obradović, Uroš Spajić (Anderleht).

Sredina terena: Luka Milivojević (Kristal Palas), Dušan Tadić (Sautempton), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Radoja (Selta), Nemanja Matić (Čelsi), Ljubomir Fejsa (Benfika).

Napad: Zoran Tošić (CSKA Moskva), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Lazar Marković (Hal), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Filip Kostić (Hamburg), Uroš Ðurđević (Partizan), Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt).

Utakmica između Gruzije i Srbije igra se 24. marta u Tbilisiju na stadionu "Boris Paičadze.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin izjavio je danas da Gruzija ne sme da se potceni i da u tom slučaju njegov tim ne bi trebalo da ima problema da slavi na gostovanju u Tbilisiju u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Očekuje nas poslednja uutakmica u prvom delu, jako važna kao i sve. Možda se stiče utisak da je Gruzija autsajder, ali moram da kažem da imaju malo bodova s obzirom na kvalitet utakmica. Moramo da budemo obazrivi, ipak, sve zavisi od nas. Ako budemo na našem nivou ne bi trebalo da bude problema, iako smatram da će biti teško", rekao je Muslin na konferenciji za međe u prostorijama FŠ na Terazijama.

Pozive su dobili debitanti dosadašnji članovi mlade reprezentacije Uroš Ðurđević i Mijat Gaćinović, igrači koji se prema Muslinovom priznanju savršeno uklapaju u sistem igre.

"Ðurđević je igrač iz našeg prvenstva, tip napadača koji je potreban. Davao je golove i pokazao se… Gaćinović igra stabdardno dve godine u jednoj od najboljih liga. Tip igrača koji nam treba u napadu u našem sistemu, po levoj strani. Možda smi mogli još nekolikolicu da zovemo iz mlade, ali ne želim da uzimam mnogo igrača kako bi se navikli na novog selektora Nenada Lalatovića".

On je priznao da je napadač PAOK-a Aleksandar Prijović jedan od ozbiljnih kandidata, čim FIFA izda dozvolu da nastupi pod zastavom Srbije.

"Prijović je dva puta menjao državni dres, za Srbiju, a potom i Švajcarsku. Pitali smo za dozvolu FIFA, još čekamo odgovor. Kandidat je i kada budemo dobili dozvolu mogao bi da bude tip igrača koji bi nam odgovarao", poručio je selektor "orlova".

Prema njegovim rečima remi u Velsu bila je najbolja partija njegovih izabranika u kvalifikacionom ciklusu za plasman na Mundijal u Rusiji.

"Do sada se nije osetila mala minutaža pojedinaca u klubovima. Ne plaši me to, kao ni ostale stvari. Da je tako ne bih prihvatao ovu dužnost. Verovao sam u njih od prvog dana, a sada još više posle nekoliko utakmica. Posebno to mislim na meč u Velsu, to je bila najkvalitetnija naša utakmica do sada".

Na pitanje kada će Srbija moći da priredi meč kao što je sinoć Barselona kada je protiv Pari Sen Žermena za samo sedam minuta dala tri gola i otišla u četvrtfinale Lige šampiona, Muslin je uz osmeh dogovorio:

"Zar utakmica protiv Austrije nije bila slična? Za infarkt… Ili u Velsu kada smo u onakvoj atmosferi dali goli. Skoro kao Barselona, mada baš ne po igri", uz osmeh je zaključio Muslin.

Utakmica između Gruzije i Srbije igra se 24. marta u Tbilisiju na stadionu "Boris Paičadze".

Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter