Izvor:
22.05.2016 u 15:02
0

OSVOJEN KUP: Bajern nakon penala došao do pobede

Fudbaleri Bajerna iz Minhena osvojili su večeras Kup Nemačke, pošto su u Berlinu u finalu posle izvođenja jedanaesteraca pobedili Borusiju iz Dortmunda sa 4:3. Utakmica je posle regularnog dela i produžetaka završena bez golova.

Golove za Bajern postigli su Arturo Vidal, Robert Levandovski, Tomas Miler i Dagals Kosta, a treći penal promašio je Džošua Kimih. Strelci za Borusiju bili su Šindži Kagava, Pjer Emerik Obamejang i Marko Rojs, dok su drugi i treći penal promašili Sven Bender i Sokratis Papastatopulos.

To je bila poslednja utakmica trenera Pepa Gvardiole u Bajernu, pošto će posle tri godine, od sledeće sezone predvoditi Mančester siti. On je ove sezone osvojio i Bundes ligu. Španac se rasplakao posle večerašnje utakmice, koju je na Olimpijskom stadionu u Berlinu gledalo nešto više od 74.000 ljudi.

Poslednji put je pre 17 godina finale Kupa Nemačke odlučeno penalima, a tada je Bajern izgubio od Verdera iz Bremena sa 5:4, pošto je u regularnom delu bilo 1:1. Lotar Mateus je tada promašio odlučujući penal.

Beta
Foto: Twitter/Champions League

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter