Izvor:
11.04.2017 u 21:55
0

Vidić o bivšem klubu: MURINJO ZNA ŠTA RADI, TREBA MU VIŠE VREMENA!

Jedan od najuspešnijih kapitena Junajteda u istoriji kluba osvrnuo se u intervjuu za klupski sajt na situaciju u kojoj se „crveni đavoli" nalaze.

Vidić je za odgovarao na pitanja o igračima, ambicijama kluba i njegovim šansama u Ligi šampiona i Premijer ligi.

Vidić kaže da Junajted nije u poziciji u kojoj bi hteo da bude, ali je u prilici da se bori za Ligu šampiona.

– Pre početka sezone, uvek mislimo da Junajted treba da se bori za titulu, ali to nije lako. Murinjo je došao i doveo četvoricu novih igrača, ali da biste izgradili tim potrebno je vreme, šest meseci nije dovoljno – kaže Vidić.

Za Žozea Murinja kaže da „zna šta radi" jer je već osvajao važne trofeje u različitim zemljama i takmičenjima. Velike trofeje je osvajao i sadašnji napadač „đavola", Zlatan Ibrahimović, protiv koga je Vidić i igrao nekoliko puta.

Igrač koji nije u tako zavidnoj formi, iako nešto mlađi, je Vejn Runi, za koga Vidić kaže da svakako nije isti fudbaler kao onaj pre deset godina, ali da i dalje može da igra dobar fudbal.

Naš igrač je tokom karijere u Mančester Junajtedu bio poznat kao beskompromisan igrač čvrstog karaktera, zbog čega mu se dopada kako igra Antonio Valensija.

– Dobar je na lopti, snažan i brz i može da igra na više pozicija tako da je odličan igrač. Nije lako vratiti se posle povrede koju je imao, to pokazuje njegov karakter i duh – kaže Vidić.

On je prokomentarisao i situaciju ispred gola Mančestera gde se sada nalaze Kris Smoling, Fil Džons i Erik Bejli.

– Najvažnija stvar za defanzivce na terenu je da dobro komuniciraju i da pričaju o problemima. Imaju talenta i individualnih kvaliteta, ali moraju da ih međusobno uklope – kaže Vidić

Nemanja zatim dodaje:

– Sviđa mi se Erikova agresivnost, ona je važna za igrača u odbrani. Mlad je ali siguran sa loptom. Ima prostora za napredak, a nalazi se i u odličnom klubu gde ima sve alate da unapredi svoju igru – zaključio je nekadašnji kapiten Mančester Junajteda.

b92.net
Foto: manutd.com, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter