18°C

Beograd

RIGOROZNO: Huliganima stop na Marakani!

Direktor stadiona „Rajko Mitić“ Milorad Ćorović kaže da će klub u saradnji s policijom, posle subotnjih sukoba navijača, sprečiti novi rat Delija i Grobara

Još šest dana ostalo je do 154. večitog derbija, još toliko će trajati strepnja od novog rata huligana.

U Crvenoj zvezdi preduzimaju sve mere kako bi bez incidenata 18. aprila organizovali duel Crvene zvezde i Partizana, koji posle subotnjih sukoba Delija i Grobara donosi veliku dozu rizika.

Direktor stadiona „Rajko Mitić“ Milorad Ćorović veruje da će derbi proći mirno, bez obzira na više nego zategnute odnose između navijača dva kluba.
- Nadam se da će sve biti u redu. Ove nedelje nas očekuju redovni sastanci s policijom i učinićemo sve da još jedan derbi protekne u najboljem redu - rekao je Ćorović.

Crvena zvezda je pretrpela veliku materijalnu štetu nakon poslednjeg derbija na Marakani, pošto je polomljeno i uništeno oko 1.000 stolica na južnoj tribini, gde su bili smešteni navijači Partizana.
- Jedna stolica košta 10 evra, pa vi vidite koliki je to trošak. Zamena i postavka novih stolica izašla nas je oko 10.000 evra! Na godišnjem nivou to su ozbiljne pare. Ključni problem je što se kod nas osiguravajuće kuće ponašaju onako kako one hoće. Vidite, osigurali sa nam stadion, ali ne i stolice. To je problem svih klubova, ne samo Crvene zvezde. A što se polomi, to mora da se plati, jer stadion ne može da bude funkcionalan prema pravilima UEFA ako nema stolica na svim tribinama - podsetio je Ćorović.

Kurir
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar