Izvor:
14.04.2017 u 04:17
0

ČETVRTFINALE LIGE EVROPE: Mančester preživeo Brisel, Ajaks ubedljiv protiv Šalkea!

Fudbaleri Mančester Junajteda remizirali su sa Anderlehtom 1:1 u Briselu, u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope.

"Crveni đavoli" su poveli golom Henriha Mhitarjana, posle sjajne akcije njegovih saigrača u 37. minutu.

Međutim, četiri minuta pre kraja Leander Dendonker glavom trese mrežu gola Serhija Romera, posle sjajnog centaršuta Ivana Obradovića sa leve strane.

Bio je to prvi šut Anderlehta u okvir gola engleskog velikana, iako je domaćin u petom minutu drugog poluvremena propustio sjajnu šansu za izjednačenje, Masimo Bruno je promašio gol.

S druge strane, Junajted će da žali za stativom Džesija Lingarda iz 18. minuta, nakon što je golman Ruben odbranio stopostotnu šansu Zlatanu Ibrahimoviću, te zicera koji je desetak minuta pre kraja propustio Pol Pogba.

Ekipa Ajaksa je savladala sa 2:0 Šalke na svom terenu, pogocima Davija Klasena. "Kopljanici" su poveli u 23. minutu kada je Klasen realizovao penal posle faula Alesandra Šofa, a triumf je "overio" u sedmom minutu nastavka udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Gol prednosti na svom terenu stekla je Selta, savladala je Genk u goleadi u Vigu sa 3:2. Belgijanci su poveli već u desetom minutu preko Betijusa, ali Sisto, Aspas i Guideti preokreću do poluvremena.

Međutim, 25 minuta pre kraja rezervista Bufel postiže vredan gol za Genk pred revanš na njegovoj Kristal areni.

Osim Obradovića, još dvojica srpskih fudbalera su odigrala svih 90 minuta, Nemanja Radoja za Seltu, te Matija Nastasić za Šalke.

Četvrti duel dana, derbi runde između Liona i Bešiktaša, počeo je sa 45 minuta zakašnjenja zbog divljanja gostujućih navijača.

Revanš utakmice su 20. aprila.

b92.net
Foto: manutd.com, schalke04.de/karsten rabas

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter