Izvor:
20.04.2017 u 03:54
0

„STARA DAMA“ ODOLELA ČUDU MESIJA I DRUŽINE: Monakova deca u polufinalu Lige šampiona!

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su odoleli Barseloni u revanšu – 0:0. Među četiri najbolja kluba je i Monako, koji je pobedio Borusiju – 3:1.

Nema čuda protiv "stare dame"

Barselona nije uspela da podari fudbalskom svetu još jedno čudo, poput onog kad je izbacila PSŽ posle 0:4 u prvoj utakmici. Juventus je došao na revanš u Kataloniju s 3:0, a otišao kao pobednik – 0:0. Pravo u polufinale Lige šampiona.

Fenomenalna koreografija je dočekala suparnike na najvećem evropskom stadionu. Kataloncima je trebalo da bude vetar u leđa, a Torinezima da utera strah u kosti. Ni jedno, ni drugo ipak nisu "uspele" tribine Nou kampa.

Štaviše, "stara dama" je prva zapretila. U, zamalo baksuznom za domaćina, 13. minutu Iguain je natrčao na odbitak, raspalio, ali je sa 15-ak metara poslao loptu preko gola.

Barsa je, po običaju, držala loptu, pokušavajući da pronađe rupu u granitnoj odbrani Juvea. Mesi je to uradio, bio u odličnoj šansi u 19. minutu, međutim, šut po zemlji nije završio u mreži Bufona. Pokušao je Argentinac i udarcem iz daljine – slabo za golmana kalibra slavnog Italijana.

Prvi deo završen je rezultat 9:4 – u šutevima. Posed lopte je, očekivano, na strani Barselone – 57:43 odsto, ali bez efekta na brojke na semaforu… Tri MSN (Mesi-Suarez-Nejmar) nije podesio nišan, bar ne dovoljno dobro da bi bila savladana najbolja odbrana u Ligi šampiona.

Krenuli su Katalonci na sve ili ništa u nastavku. Napadali su sa svih strana, Mesi je ciljao kad je mogao, Nejmar je driblao i driblao, pokušavao da stvori šanse saigračima, Suareza nigde nije bilo… Na kraju, Barselona je dobila – ništa.

Barsa nije uspela da zatrese mrežu Bufona čak ni kad je on, u 67. minutu, ispustio loptu. Mesi nije bio sam svoj…

Suarez se "pojavio" deset minuta kasnije, kad je pao u šesnaestercu, ali sudija Kujpers nije mu ispunio želju za penalom.

Barselona – Juventus 0:0. Da se igrala još jedna utakmica, "stara dama" bi odolela.

"Kneževima" slava i milioni

Dok Barselona suzama nije verovala, istočnije na Mediteranu, kneževina je slavila. Suze radosnice zalivale su lica fudbalera (i navijača) Monaka, koji nisu ispustili priliku da naplate odličan rezultat iz Dortmunda. Borusija je ponovo pala – 3:1.

Kazaljka nije okrenula treći krug na satu semafora "Luja Drugog", a gostima je "pala zastavica". Mendi je vukao loptu od centra, kad je stigao nadomak šesnaesterca opalio je po njoj – Burki se više branio od tog projektila, nego što je branio mrežu, pa je odbio loptu. Zapravo je servirao Mbapeu, a onda gledao kako ga mladi Francuz matira – 1:0.

Kilijan Mbape je postao tako prvi fudbaler koji je postigao gol na prve četiri utakmice nokaut faze Lige šampiona. I najmlađi, sa 18 godina i 120 dana, koji je bio strelac na oba četvrtfinalna duela.

Gozba "kneževa" nije se na tome završila, naprotiv. "Milioneri" su ubrzo i drugi put kapitulirali. I to pošto je, tri minuta ranije, Šahin iz slobodnog udarca pogodio – stativu.

Duga akcija izabranika trenera Žardima završena je centaršutem Lemara i udarcem glavom Falkaa. Minut 17. – 2:0. "Tigru" je to bio 45. gol na 50 utakmica u evropskim takmičenjima.

Borusijin strateg Tomas Tuhel, u trenucima očaja, poražavajućim za njega i tim, već u 27. minutu je izvršio izmenu. Izveo je vezistu Durma i uveo u igru ofanzivnijeg Dembelea.

Isplatilo se to Nemcu na startu drugog poluvremena. Ponovo kazaljka nije okrenula treći krug, a rezultat se promenio. Dembele je protutnjao desnom stranom, pa zavrnuo loptu u sredinu, gde je blizu bele tačke "sela" na nogu Rojsu. Nije penal, ali kao da jeste – 2:1.

Bio je to, pokazalo se, samo trenutak slabosti domaćina. Bez obzira na želju upornih igrača iz Dortmunda da zakuvaju situaciju na kneževskoj večeri. Trud im je bio uzalud…

Desetak minuta pre kraja Žermen je postavio konačnih – 3:1. Asistent je ponovo bio Lemar.

Monako je u polufinalu Lige šampiona. Ti momci znaju kako se grabi slava, i milioni. I nastavljaju da oduševljavaju evropsku fudbalsku javnost.

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE – REVANŠ

Utorak:

Real Madrid – Bajern 4:2 produžeci (1:2, 0:0) – 2:1

(Ronaldo 76, 105, 110, Asensio 112 – Levandovski 53 penal)

Lester – Atletiko Madrid 1:1 (0:1) – prvi meč 0:1

(Vardi 61 – Saul 26)

Sreda:

Barselona – Juventus 0:0 – 0:3

Monako – Borusija Dortmund 3:1 (2:0) – 3:2

(Mbape 3, Falkao 17, Žermen 81 – Rojs 48)

Izvor: Blic
Foto: juventus.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter