Izvor:
30.05.2016 u 18:30
0

MUSLIN: 56. pozicija na FIFA rang listi nije realan pokazatelj našeg kvaliteta

Selektor fudbalske reprezentacije Slavoljub Muslin rekao je danas da 56. pozicija na rang listi FIFA ne odslikava kvalitet nacionalnog tima i dodao da bi skor značajno popravile pobede nad Izraelom i Rusijom u prijateljskim utakmicama.

– Težićemo da utakmicu odigramo sa najjačim timom u ovom trenutku. Imamo dosta povređenih igrača, od sedam vezista ostala su nam samo trojica. To nam je problem, ali nadam se da će izdržati fizički u sledeće dve utakmice. Pobeda protiv Izraela je važna, nije primarna, iako je veoma bitna zbog psihološkog aspekta – rekao je Muslin na konferenciji za medije u Staroj pazovi.

On je poručio da ne poznaje najbolje selekciju Izraela, ali da hoće da vidi kako će se ekipa prilagoditi takvu situaciju.

– Razgovarao sam sa Stojkovićem i Rajkovićem, koji igraju u Izraelu, znam da su brzi u napadu, ali i da im je taktika najveći problem, posebno u odbrani. Možda je i bolje što ne znamo rivale, osim Rusije, jer hoću da vidim kako će igrači na terenu da se prilagode, iako je naša filozofija da pravimo naš stil igre – naveo je.

Muslin ističe da rang lista FIFA ne opterećuje njegove izabranike.

– Naše 56. mesto nije realno po rezultatima i kvalitetu, ne verujem da to opterećuje moje igrače. Vrlo je važno da pobeđujemo u nizu i popravljamo rejting. Ipak, najvažnije su kvalifikacije i plasman u Rusiju – istakao je.

Prema njegovim rečima tim je potpuno fokusiran na reprezentativne obaveze, iako se bliži prelazni rok, u kojem bi mnogi Muslinovi igrači mogli da promene sredinu.

– Razgovarao sam o tome sa njima, vidim da nemaju problem, već isključivo razmišljaju o reprezentaciji – poručio je selektor "orlova".

Prijateljska utakmica između Srbije i Izraela igra se sutra od 20.15 sati u Novom Sadu na stadionu Karađorđe.

Tanjug
Foto: Twitter/Futbol Markez

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter