Izvor:
08.05.2017 u 16:08
0

ADVOKAT SE DEFINITIVNO VRAĆA KUĆI: Evo na čiju klupu će sesti!

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat definitvno se vraća na klupu Holandije, prenosi list De Telegraf reči njegovog menadžera Roba Jansena.

Avokat bi do kraja ove nedelje trebalo da oznaniči saradnju sa Fudbalskim savezom Holandije i po treći put preuzme tamošnju reprezentaciju, nakon što ju je vodio od 1992. do 1994, kao i od 2002. do 2004. godine.

Sadašnji trener Fenerbahčea odlazi sa tog mesta na kraju sezone kako bi nasledio otpuštenog Denija Blinda na mestu selektora, a pomagaće mu legendarni Rud Gulit.


Njih dvojica potpisaće ugovor do novembra 2017. godine i ukoliko izbore plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji automatski će produžiti saradnju.

Pred Advokatom je težak zadatak jer se Holandija u kvalifikacionoj grupi za Mundijal nalazi na četvrtom mestu, iza Bugarske, Švedske i Francuske.

Advokat je bio i selektor reprezentacije Srbije, na čijoj klupi se nije proslavio jer je otišao posle samo četiri meča i očajnog starta u kvalifikacijama za prvenstrvo Evrope u Francuskoj 2016.

Ranije je vodio još selekcije Belgije, Južne Koreje, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i PSV iz Ajdhovena, Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah i Sanderlend.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Dick Advocaat

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter