Izvor:
09.05.2017 u 16:01
0

LIGA ŠAMPIONA: Večerašnji meč Juventus – Monako (20:45h)

Gledaćemo ponovo sudar dva potpuno različita fudbalska sveta, Juventusa i Monaka, ovaj put u Torinu u revanšu polufinala Lige šampiona (utorak, 20.45). Stara dama u ovaj duel ulazi kao apsolutni favorit, mada je pre prve utakmice na stadionu u Monte Karlu bilo onih koji su smatrali da bi italijanski šampion mogao da doživi neprijatno iznenađenje.

Međutim, Juventus je iz tog duela doneo kolosalnu prednost od 2:0, a potvrdilo se i ono što su neki fudbalski stručnjaci govorili: koliko god da je jak napad Monaka, a jeste pakleno jak – Kilijan Mbape i drugovi se još nisu suočili sa odbranom kao što je Juventusova. Jer, uz svo dužno poštovanje njihovih prethodnih rivala u nokaut fazi – Mančester Sitija i Borusije Dortmund, Kjelini, Bonuči i drugovi su klasa više, barem u defanzivnom smislu.

Istina, u prvoj utakmici uspeo je Monako pre svega preko Mbapea i Silve da stvori nekoliko zaista dobrih prilika za gol, ali je mrežu Juventusa sačuvao Bufon sjajnim intervencijama kojima je još jednom potvrdio da je svetlosnim godinama daleko od materijala za staro gvožđe. Na drugoj strani, za Staru damu je od suštinskog značaja bila odlična partija najskupljeg napadača u istoriji Serije A Gonzala Iguaina koji je više tresao mrežu u prvenstvu, a manje u LŠ. A uostalom, doveden je kako bi se sklopio tim kadar da konačno vrati "ušonju" u Torino…

iguain

I upravo u prvom meču kod oba gola Iguaina videlo se koliko iskustvo poseduje Argentinac, odnosno koliko baš ta komponenta nedostaje timu iz Kneževine. Oba tima su nadomak titule u domaćim šampionatima, s tim što je Monako u prošlom kolu upisao pobedu nad Nansijem od 3:0, dok je Juventus propustio priliku da trijumf u gradskom derbiju nad Torinom i već sada osigura naslov prvaka – bilo je 1:1, a opet je Iguain bio strelac i to u nadoknadi vremena.

Monako ove sezone nema problem kada igra na gostujućim terenima. U poslednjih 10 mečeva na strani Kneževi su zabeležili čak osam pobeda i samo dva poraza, doduše u LŠ protiv Mančester Sitija i duelu sa trenutno najvećim rivalom u Francuskoj, Pari Sen Žermenom. Sa druge strane, Juventus predstavlja pravu mašinu na svom stadionu. Do remija sa Torinom, imao je čak 33 uzastopne prvenstvene pobede. Inače poslednji evropski tim koji je ostao neporažen na gostovanju Staroj dami došao je baš iz Francuske, bio je to Olimpik iz Liona, a meč je odigran 2. novembra prošle godine. Na osam od poslednjih 14 mečeva kod kuće Juventus nije primio gol, a Monako na 15 gostovanja od početka godine samo jednom nije zatresao protivničku mrežu, računajući sva takmičenja.

Sve to obećava zanimljiviju borbu od one pre sedam dana.

Izvor: mozzartsport.com

Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter