Izvor:
10.05.2017 u 20:23
0

NEMANJA VIDIĆ O SVOJOJ LJUBAVI: Biću trener Crvene zvezde!

Legendarni srpski fudbaler i dugogodišnji kapiten Mancester Junajteda Nemanja Vidić izjavio je danas da sa čuvenim Ser Aleksom Fergusonom često razgovara na temu fudbala, ali da ni reč nisu progovorili o njegovoj budućoj trenerskoj karijeri.

Vidić se po okoncanju igračke karijere posvetio edukaciji, u Srbiji je zavrsio za A i B trenersku licencu, a trenutno u Engleskoj zavrsava školovanje za PROFI licencu.

"Video sam se nedavno sa Ser Aleksom na prezentaciji turneje Mančester Junajteda u Americi, pricali smo, kao i uvek o fudbalu, ali nikad nismo pričali o mojim budućim planovima, gde želim da idem i šta da radim. Gledali smo pre godinu dana i jednu uatkmicu zajedno na Old Trafordu, on je osoba koja želi da da savet, podeli svoje znanje, kroz razgovor sam naučio i neke stvari koje možda kad mi je bio trener nije mogao da kaže. Ali, o mojim planovima nismo pričali", rekao je Vidić Tanjugu posle svečanog potpisivanja novog četvorogodišnjeg ugovora između "Eurobanke" i Mančester Junajteda, čiji je ambasador.

Prema njegovim rečima uopšte mu nije važno gde i koliko brzo će "sesti na klupu", nego mu je najvažnije da se usavrsava.

"Ideja je da se sad usavrsavam u svakom pogledu, ne samo trenerskom. Početak?nije mi važno da radim samo u Engleskoj ili Italiji, važno mi je da mogu da sprovedem to sto želim ili da radim sa nekim trenerom koji ima veliko iskustvo, koji će mi dati šansu da napredujem. Nije bitno kad i gde, nego kad ja osetim da mogu da pomognem ili da klub bude stabilan i da on može meni da pomogne".

Vidić je posle dugo vremena prokomentarisao i svoju odluku da se, prema mnogim misljenjima prerano, povuče iz reprezentacije Srbije, nakon neuspeha u kvalifikacijama za EP 2012.

"Tema je kompleksna i ne mogu da odgovorim u jednoj rečenici. NIkad ništa ne radim preko noći, uvek gledam koliko i šta možes da pomogneš, a odluku koju donosiš, ne donosiš jer te je jedna stvar iznervirala. Uvek kada donosim neku životnu odluku postavim sebi pitanje za ili protiv. U to vreme kad sam napustio reprezentaciju više je bilo za, čak mnogo više i definitivno i dalje stojim iza te odluke, mislim da sam je doneo pravilno. Sa druge strane, u smislu da li sam nekog razočarao, verovatno da, jer sam preuzeo potpunu odgovornost", objasnio je Vidić.

Kada su u pitanju šanse reprezentacije Šrbije da se plasira na Mundijal u Rusiji Vidić je rekao:

"Pratim reprezentaciju, naravno, bio sam i na prvoj utakmici Slavoljuba Muslina kao selektora. Mislim da je oduvek kad je reprezentacija u pitanju zavisilo od nas, odnosno, kaklo ćemo mi da uradimo posao. U dobroj smo poziciji i mislim da ne bi trebalo da brinemo za odlazak na Svetsko prvenstvo. Nadam se da će Muslin, sa kojim sam radio u Zvezdi i koji insistira na disciplini, održati ovu atmosferu i da ćemo na Svetskom prvenstvu napraviti neki rezultat koji moja generacija nije uspela, mada je i tada sam plasman bio uspeh, ali smatram da smo mogli vise".

Vidić, koji tokom karijere nije često reazgovarao sa novinarima, otkrio je da je rad u Crvenoj zvezdi, za koju navija, i nacionalnom timu svakako san, ali da ne zna gde će ga put odvesti.

Kao najlepse trenutke u igračkoj karijeri izdvojio je pobede i titule sa Zvezdom, kao i gol u večitom derbiju sa Partizanom, dok je u dresu Mancester Junajteda najlepši trenutak osvajanje Lige sampiona 2008. godine u Moskvi protiv Čelsija, a najteži, dva izgubljena finala, protiv Barselone 2009. u Rimu i 201. godine na londonskom Vembliju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter