Izvor:
02.06.2016 u 02:04
0

„USPOMENE OSTAJU U SRCU“: Pele prodaje sve što je osvojio tokom karijere!

Legendarni brazilski fudbaler Pele ponudio je na prodaju svoje trofeje, medalje, sportsku opremu i suvenire koje je prikupio tokom i po završetku igračke karijere.

Pele je u galeriji u Londonu stavio na aukciju više od 2.000 predmeta, a deo zaradjenog novca proslediće jednoj dečjoj bolnici u Brazilu.

Svima je potreban novac– rekao je Pele.

Oslanjajući se na štap posle operacije kuka, Pele je u Londonu predstavio stvari koje će se prodavati od 6. do 8. juna. Na prodaju je replika trofeja pobednika Svetskog kupa, a organizatori procenjuju da će cena tog trofeja dostići najmanje 410.000 funti.

Takodje, na prodaju su i tri medalje dobijene za osvojena Svetska prvenstva, a za svaku bi trebalo da dobije najmanje po 140.000 funti. Lopta kojom je Pele postigao 1.000 gol u karijeri dostupna je za najmanje 42.000 funte.

Na prodaju su Peleov stari pasoš, sombrero i kopačke koje je nosio na snimaju filma "Beg u pobedu", iz 1981. godine. Tu su i kompleti njegovih dresova, akreditacija za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu i keramičke šolje sa njegovim imenom.

Pele je rekao da se nada da će dobiti više od tri miliona funti.

Razgovarao sam sa porodicom, prijateljima i ljudima koji žele da pomognu bolnici u Brazilu. Razgovarali smo o tome kako možemo da učinimo nešto dobro za siromašne. Ovo radim da pomognem onima koji pomažu deci. Ako prodam ove stvari, one će i dalje ostati u mom srcu. Mogao sam da ostanem kod kuće, okružen svim tim uspomenama, ali nikome ne bi služile– rekao je Pele.

Pele (75) se smatra jednim od najboljih fudbalera svih vremena. Izmedju ostalog, sa reprezentacijom Brazila osvojio je tri titule svetkog prvaka, a tokom 20-godišnje karijere postigao je 1.281 gol u 1.363 utakmica.

Beta
Foto: Twitter/si_soccer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter