Izvor:
22.05.2017 u 01:35
0

PARTIZAN JE ŠAMPION! Pred punim stadionom osvojena 27. titula!

Crno-beli su u poslednjem kolu plej-ofa Superlige savladali Mladost 5:0 (2:0) pred skoro 27.000 gledalaca i zadržali tri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala Crvenu zvezdu.

Partizan je poveo u 18. minutu 25. golom u sezoni Leonarda da Silve Souze, da bi vođstvo duplirao Marko Jevtović "projektilom" sa 20 metara desetak minuta pre poluvremena.

Brazilac u 65. minutu postiže drugi pogodak na meču, a pet minuta kasnije se asistencijom revanširao Marku Jankoviću za vodeći gol. Tačku na meč stavlja Nebojša Kosović golom sa oko 20 metara desetak minuta pre kraja susreta u Humskoj.

Partizan je do titule stigao serijom od 31 utakmice bez poraza, a u međuvremenu je remizirao svega tri puta. Serija je počela 27. avgusta sa 4:0 protiv Rada, a u međuvremenu je dva puta savladana Zvezda, uz jedan remi sa "večitim" rivalom.

Partizan se opet izjednačio sa Zvezdom po broju osvojenih titula, a narednog leta će opet predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.Zvezda je u poslednjem kolu nadigrala Radnički iz Niša 4:0 (1:0) pred 5.000 navijača na "Rajku Mitiću", uz het-trik Ričmonda Boaćija koji je pogađao u 18, 48. i 61. minutu.

Konačan rezultat je u poslednjem minutu postavio Filip Manojlović. Domaćin je mogao da slavi još ubedljivije, ali su Srđan Plavšić dva puta i Mihajlo Ristić pogađali prečku gola Nišlija.

Crveno-beli će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope zajedno sa Vojvodinom i Mladošću. Peto mesto u Superligi osvojio je Radnički, šesti je bio Napredak, sedmi Voždovac, a osmi Javor, koji nije uspeo da ostvari nijednu pobedu u plej-of fazi.

Tačku na fudbalsku sezonu u Srbiji staviće "večiti", koji će se 27. maja sastati na stadionu Partizana u finalu Kupa.

B92
Foto:Fkpartizan.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter