Izvor:
23.05.2017 u 17:20
0

UEFA PRED FINALE LE: Povećane mere bezbednosti, nismo dobili posebne informacije o mogućem napadu!

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da nije dobila posebne obaveštajne podatke koji bi mogli da ukažu na teroristički napad na utakmici finala Lige Evropa u Stokholmu.

Uefa je izrazila saučešće porodicama poginulih u eksploziji po završetku koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru u kome su poginule su 22 osobe, a povredjeno 59.

'Trenutno nemamo posebne obaveštajne podatke koji bi mogli da ukažu na mogući teroristički napad na utakmici finala Lige Evropa. Uefa mesecima tesno saradjuje sa vlastima i Fudbalskim savezom Švedske, a od samog početka projekta u obzir smo uzeli i rizik od terorističkog napada', navodi se u saopštenju Uefe.

Finalna utakmica Lige Evropa izmedju Mančester junajteda i Ajaksa igra se u sredu od 20.45 u Stokholmu.

'Dodatne bezbednosne mere uvedene su u Švedskoj i posle napada u Stokholmu u aprilu. Zbog velikih bezbednosnih mera, Uefa poziva navijače da što ranije dodju na stadion pošto će na ulazima biti detaljnih pregleda, koji bi mogli da uspore ulazak navijača', piše u saopštenju.

Predsednik Uefa Aleksandar Čeferin izrazio je saučešće porodicama poginulih.

'Tužan sam zbog užasnog terorističkog napada u Mančesteru. Šokiran sam što je mnogo nevinih ljudi izgubilo živote', naveo je Čeferin.

U Stokholmu je prošlog meseca poginulo petoro ljudi, kada je kamion uleteo u masu u prepunoj pešačkoj zoni.

Foto: Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter