Izvor:
31.05.2017 u 01:33
0

Ovo je Vazura rekao na saslušanju: PRETI MU PET GODINA ZATVORA!

Miloš Vazura, direktor FK Partizan, pušten je juče da sa slobode čeka epilog krivične prijave za nedozvoljeno nošenje pištolja, a preti mu kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Pošto je uhapšen u nedelju uveče, u rutinskoj kontroli Interventne jedinice u Beogradu, kada je u njegovom automobilu pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu za nošenje, Vazura je juče pušten da se brani sa slobode. On je prethodno, juče oko 15 sati, doveden u Katanićevu ulicu, gde je saslušan u prisustvu tužioca Drugog osnovnog tužilaštva. Na saslušanju, Vazura je, kako saznajemo, rekao da ima dozvolu za držanje pištolja, što je i utvrđeno proverom. Nakon iskaza, tužilaštvo nije zatražilo određivanje pritvora do 30 dana, jer za to nije bio ispunjen nijedan od tri zakonska uslova. To znači da Drugo osnovno tužilaštvo smatra da direktor “Partizana” neće ponovo nositi pištolj sa sobom, da neće uticati na svedoke, i da neće bežati iz Srbije, kako bi izbegao da eventualno odgovara za ovo delo.

Uprkos tome, postupak protiv njega se nastavlja i on ostaje pod istragom. Tužilaštvo je juče preciziralo da se u ovom slučaju radi o krivičnom delu iz člana 348, stav 5 Krivičnog zakona. U njemu se kaže da onome koji neovlašćeno nosi oružje, uprkos tome što za njegovo nabavljanje ima odobrenje policije, preti zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Da će Vazuri policijsko zadržavanje biti ukinuto, nagovestio je za “Blic” njegov branilac advokat Veljko Delibašić. I pre saslušanja u Tužilaštvu Delibašić je, u kratkoj izjavi za “Blic”, rekao da je hapšenje njegovog klijenta bilo greška, za koju veruje da će biti ubrzo ispravljena.

– Očekujem poziv iz Tužilaštva i davanje iskaza posle kojeg će, kada policija obavi sve provere, Miloš Vazura biti pušten. Ponavljam, u pitanju je greška, ali verujem u policiju i to da će je oni ispraviti – rekao je Delibašić, ali nije želeo da otkrije u čemu se sastoji ta greška.

Juče je reagovao i Fudbalski klub Partizan, iz kog je saopšteno da se nadaju “da će pravosudni organi doneti pravične i poštene odluke“ u slučaju hapšenja Vazure.

„Fudbalski klub Partizan želi da istakne svoju opredeljenost poštovanju zakona i načela na kojima počiva pravna država. Situacija u kojoj se našao Miloš Vazura je sada u fazi ispitivanja okolnosti i činjenica, a FK Partizan veruje da će organi pravosuđa doneti odluke koje će biti zasnovane na načelu pravičnosti i poštenja“, navodi se u saopštenju.

Sam Vazura juče nije želeo da za “Blic” komentariše hapšenje, niti otkud mu pištolj i zbog čega oseća potrebu da ga sa sobom nosi.

ZLA KOB SUKOBLJENIH IZ HUMSKE

Pre nešto više od godinu dana, 28. aprila 2016. godine, kod stadiona Partizana dogodio se žestok okršaj vođa navijača i obezbeđenja direktora Vazure.

Akteri su bili Veljko Belivuk (32), zvani Velja Nevolja, i Darko Ristić (29) sa jedne, odnosno Božo Kumburović, Vazurin vozač, s druge strane. Iako u tuči nije učestvovao, na licu mesta se zatekao i Aleksandar Stanković, Sale Mutavi, vođa “grobara”. Takođe, ispred JNA zatekao se i Vazura, koji je ipak uspeo da pobegne.

Danas, 13 meseci kasnije, trojica od četvorice junaka tuče su u sukobu sa zakonom: Ristić izdržava kaznu od 22 meseca zatvora za prebijanje Kumburovića; Belivuk je u pritvoru zbog sumnje da je ubio Vlastu Miloševića; konačno, i Vazuri preti zatvorska kazna zbog nošenja oružja. Stanković je ubijen.

Izvor: Blic
Foto: Facebook/Milos Vazura, Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter