8°C

Beograd

KAPITEN SRBIJE NEZADOVOLJAN: Pokazali smo mnogo slabosti!

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je prijateljska utakmica protiv Rusije pokazala mnogo slabosti nacionalnog tima i da je poznato šta treba da se popravi do početka kvalifikacija.

- Odigrali smo maksimalno što se nas tiče u ovom trenutku. Videlo se mnogo slabosti, za razliku od prethodne dve utakmice, ali to je normalno. Ima niz stvari koje moramo da popravimo do kvalifikacija za Svetsko prvenstvo da bi to sve bilo još bolje- rekao je Ivanović novinarima u Monaku.

Srbija je pod vodjstvom novog selektora Slavoljub Muslina pobedila Kipar u Užicu, Izrael u Novom Sadu i na kraju u nedelju u Monaku igrala nerešeno s Rusijom.

Ivanović je rekao da je zadovoljan uradjenim u te tri utakmice.

- Prve dve utakmice smo pobedili, a potom nismo izgubili od jako ozbiljne ekipe kakva je ruska. Zadovoljni smo i to će nam dati dodatno samopouzdanje pred naredne izazove. Napredovali smo mnogo, možemo još i nadam se da ćemo delovati još čvršće i ozbiljnije- kazao je Ivanović.

Kao jednu od slabosti, kapiten je naveo realizaciju, za koju je rekao da mora da bude na višem nivou.

On je dodao da Srbija više nema šta da izgubi, već da jedino može mnogo da napreduje.

Takodje, kazao je i da ga raduje to što njegova ekipa protiv Rusije nije klonula posle primljenog gola, već je pokazala snagu.

"Nismo uspeli. Raduje reakcija posle primljenog pogotka. Nismo pognuli glave, što je dobro, ali opet, ne bi trebalo da nam se dešavaju takvi propusti u odbrani", kazao je Ivanović.

Kada je reč o novom selektoru Slavoljubu Muslinu, Ivanović je rekao da se vidi da je on kvalitetan stručnjak.

- Nema tu mnogo šta da se priča. Vidi se ozbiljnost, ideja, sve što je potrebno jednoj ekipi. Voleo bih da imamo još dve nedelje da radimo zajedno, onda bi sve bilo fenomenalno. Moramo da budemo dovoljno inteligentni, da brzo upijamo jer od njega svakodnevno može da se nauči mnogo- rekao je Ivanović.

Reprezentacija Srbije će kvalifikacije početi 5. septembra, kada će biti domaćin Irskoj. U grupi su još Austrija, Vels, Gruzija i Moldavija.

Beta
Foto: Twitter/BollChelsea

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar