Izvor:
28.07.2017 u 04:13
0

TRIJUMF CRVENO-BELIH: Zvezda savladala Spartu 2:0!

Crvena zvezda savladala je prašku Spartu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope – Sparta 2:0 (1:0).

Revanš za ulazak u četvrto, poslednje kolo na programu je za sedam dana u Pragu.

Crvena zvezda pružila je najbolju partiju od starta sezone onda kada je to bilo najpotrebnije.

Zvezda je ostvarila osetnu prednost pred revanš u Češkoj, ali je, što je možda i važnije, igrom pokazala da je bolja od Sparte. U ovoj beogradskoj noći, koju je parala podrška raspevanih navijača, svakako jeste bila. Ubedljivo bolja. Dobili su i gosti aplauze, tačnije njihov igrač, a donedavno Zvezdin Srđan Plavšić (igrao do 77. minuta), kao i navijači za skandiranje "Kosovo je Srbija". Više nisu ni zaslužili.

Furiozno su krenuli crveno-beli ka golu ispred "juga". Mreža Dubravke je napadana sa svih strana, čak se i zatresla u 3. minutu. Sudija je, međutim, poništio gol Boaćija i ogromne većine gledalaca.

Odluka Lapočnika nije, srećom po crveno-bele i svima kojima su te boje u srcu, obeshrabrila golgetera iz Gane. Ubrzo je u dva navrata "najavio" Dubravki šta ga čeka u 13. minutu. Baksuznom minutu za golmana i ceo tim Sparte.

Kanga je izveo slobodan udarac sa desne strane, ali nije centrirao, varajući tako sve, već je ubacio loptu po zemlji u šesnaesterac Pražana iza svih njih. Boaći je uleteo, bio brži i od čuvara mreže i loptu poslao tamo odakle ni Lapočnik nije mogao da je izvadi – 1:0.

Vođstvo je, naravno, diglo samopouzdanje izabranicima trenera Milojevića, pa su još žešće krenuli u napad. Sredinom poluvremena mogli su da dupliraju prednost, da je Mičel Donald precizno gađao posle Kanginog prekida. Taj 25. minut ostaće u sećanju Holanđanina, koji je ove večeri svakako ušao u istoriju Crvene zvezde – kao prvi kapiten stranac od starta utakmice.

Tek u 34. minutu gosti su uspeli donekle da ugroze vođstvo srpskog vicešampiona, kada se taj pokušaj završio baš na tome – pokušaju Frideka.

Dok su se fudbaleri odmarali u poluvremenu u svlačionici, na atletskoj stazi "Marakane" bivšem kapitenu Aleksandru Lukoviću je priređen ispraćaj u igračku penziju. Uz, dabome, ovacije "delija".

A, tribina sa najvatrenijim navijačima Zvezde, i sve ostale naravno, proključale su u 65. minutu. Kakav gol, fenomenalan gol je tada viđen. Kanga je, više precizno nego jako, poslao loptu sa oko 25 metara i poslao je ispod prečke u mrežu – 2:0. Parada Dubravke je samo ulepšala sjajan pogodak.

Nije mnogo puta kazaljka na semaforu obrnula krug, a malo je falilo da Nemanja Radonjić, koji je od 60. minuta dobio priliku, otrči ispred "delija". Šut pojačanja crveno-belih završio je na stativi.

CRVENA ZVEZDA – SPARTA PRAG 2:0 (1:0)

Strelci: Boaći u 13. i Kanga u 65. minutu. Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 32.816. Sudija: Sergej Lapočnik (Rusija).

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Jovičić, Milić (od 74. Gobeljić), Kanga, Rikardinjo (od 61. Radonjić), Boaći (od 87. Pešić).

Sparta Prag: Dubravka, Karavajev, Kaja, Štetina, Vataželu (od 46. Čivić), Manđek, Mareček, Fridek, Plavšić (od 77. Ben Haim), Janko, Juliš (od 46. Lafata).

Izvor:Blic.rs
Foto:Youtube/allgoalslive 2017

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter