31°C

Beograd

MARKO PANTELIĆ: Nedopustivo je da reprezentacija propušta već treće veliko takmičenje


Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Marko Pantelić rekao je da nacionalnom timu potrebno da prekopira Belgijance i novom selektoru pruži pravu šansu, kako bi se konačno izgradio tim i beležili uspesi.

- Nadam se da će promene, ako uopšte dođe do njih, da budu na bolje i kako dolikuje. Tada se treba odlučiti o selektoru i mora konačno da se preuzme odgovornost. Svesni smo da narod želi odmah uspeh, ali sada moramo da gradimo tim od mlađih kategorija - rekao je on.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, PSŽ-a, Herte, Ajaksa i Olimpijakosa ističe da je nedopustivo da reprezentacija propusti treće veliko takmičenje zaredom.

- Neophodno je da damo šansu mladim momcima, bili smo omladinski prvaci Evrope i sveta... Svedoci smo šta je Belgija uradila, bili su svesni svoje lepe budućnosti i svesno propustili neka takmičenja. Svi znamo koji smo uspeh napravili plasmanom na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali od tada nemamo uspeh - poručio je.

Pantelić je dodao da mu žao što je Savo Milošević podneo ostavku na mesto direktora reprezentacije.

- Puno toga je uradio za reprezentaciju. Moramo da imamo ljude u Savezu koji su izgradili velike karijere, bili veličine i autoritet u inostranim klubovima. Ako se već pravi nešto novi onda mora da se pruži potpuna autonomija ljudima koji ostavili veliki trag - naglasio je.

Kao bivši igrač Zvezde, Pantelić redovno prati utakmice voljenog kluba.

- Iskreno, prezadovoljan sam osvajanjem titule. Čestitao bih svima u klubu, na čelu sa trenerom Božovićem na odlično urađenom poslu. Ima još dosta vremena do Evrope, bitna stvar je prelazni rok, biće odlazaka i dolazaka. Moramo da pogodimo sa pojačanjima - zaključio je Pantelić.

Tanjug
Foto: Wikimedia

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar