31°C

Beograd

FUDBAL NA PESKU: Evrokup u junu u Beogradu!


bicsoker

Beograd i Srbija biće u prilici da u ovoj godini, posle prvenstva Evrope u vaterpolu i futsalu, predstave novi spektakl pošto će biti domaćini Evrokup turnira u fudbalu na pesku.

Takmičenje će se održati od 24. do 26. juna na Adi Ciganliji na montažnom stadionu kapaciteta 2.469 mesta.

Reprezentacija Srbije još nije formirana, a za sada su selektoru Dejanu Kneževiću nastup potvrdili kapiten državnog tima u futsalu Marko Perić i bivši fudbaleri Crvene zvezde Dejan Milovanović i Nikola Mijailović.

Direktor preduzeća "Bič Soker d.o.o" Aleksandar Radošević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog organizacije turnira.

- Ovaj turnir biće nov, ne samo u Srbiji, već i regionu. Ideje tinjaju 16 godina i turnira na Lidu, dok smo prošle godine u Bakuu uspostavili saradnju sa BSW. Oni su došli u Beograd i videli kakav kapacitet imamo na Adi Ciganliji, pa potom potpisali ugovor na pet godina - rekao je Radošević.

Promoteri turnira biće nekadašnji fudbalski reprezentativci Srbije Marko Pantelić i Mateja Kežman.

- Za mene je bič soker puno sunca, poteza, majstora i uživanja. Postoji i sportski duh i pravo uživanje za one koji vole majstorije. Mi sa velikog fudbala smo voleli da igramo futsal i bič soker, u kojem nema taktike, igra se na gol više - poručio je Pantelić.

- Pokušaćemo svi zajedno da popularizujemo ovaj sport. Traži se dosta atrakcije i lepih poteza. Intresantna je ideja i svi smo tu da pomognemo jer je šteta da Srbija kao fudbalska nacija nema bič soker - zaključio je Kežman.

Ovaj projekat podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd, Fudbalski savez Srbije i Svetska asocijacija za fudbal na pesku.

Pored Srbije na turniru će učestvovati Portugalija, Rusija, Italija, Švajcarska, Španija, Ukrajina i Francuska, dok je ulaz na sve utakmice besplatan.

Tanjug
Foto: Flickr

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar