Izvor:
10.08.2017 u 21:03
0

PRAZNIK FUDBALA U SURDULICI: Zvezda ima prvu proveru pred Krasnodar, Radnik želi makar bod!

U Surdulici je praznik fudbala, na jug Srbije dolazi Crvena zvezda. Gosti su apsolutni favoriti, u odličnoj su formi i nastojaće da upišu novu pobedu. I domaćini su u dobrom raspoloženju, gaje optimizam

Crvena zvezda će se narednog četvrtka boriti sa Krasnodarom za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a danas u Surdulici imati „trening“ za ruski ispit.

Očekuje se da trener Vladan Milojević na teren pošalje tim koji će uz minimalne promene da se suprotstavi i rivalu na međunarodnoj sceni naredne sedmice, a da meč sa OFK Bačkom na domaćem terenu u nedelju bude samo zagrevanje, prilika da se dođe do bodova u „šarenom“ sastavu.

– Moja filozofija je da svaka naredna utakmica mora da bude najvažnija. Krasnodar je i blizu i daleko, ne dozvoljavam da se još priča na tu temu. Ima vremena. Videćete u kakvom ćemo sastavu da izađemo, respektujemo svakoga – istakao je Vladan Milojević.

Radnik nije uspeo da otkine ni bod Crvenoj zvezdi od ulaska u Super ligu, ali taj podatak ne opušta pretendenta na titulu pred današnji meč u Surdulici.

– Idemo u goste ambicioznoj ekipi, što se vidi po rezultatima i igračima koje je dovela. Dolazimo u fudbalski grad, posle stabilizacije u Super ligi ima velike želje, što se pokazuje angažovanjem trenera Sime Krunića, kojeg cenim. Loš rezultat Radnika protiv Vojvodine nas ne zavarava, svi klubovi su još u fazi traženja najboljeg tima. Pobeda u Kruševcu dovoljan je razlog za respekt. Znamo, međutim, šta nam je zadatak, hoćemo da zadržimo kontinuitet. Imamo mnogo navijača u tom delu Srbije i voleo bih da odigramo kvalitetno.

Milan Rodić se zbog polomljenog prsta na nozi ne nalazi u kombinaciji za utakmicu sa Radnikom, ali se ne nalazi zvanično na listi povređenih igrača. Sigurno će biti na terenu za sedam dana protiv Krasnodara.

– Rodić je u specijalnom režimu, ali nije van takmičarskog dela. Oporavak ide dobro.

U prošlom kolu izabranici Sima Krunića su u Kruševcu protiv Napretka odigrali dobro i zasluženo osvojili ceo plen. Zbog takve igre tinja nada da mogu da iznenade kvalitetnu Crvenu zvezdu.

Kapiten plavo–belih Aleksandar Gojković ima veliko superligaško iskustvo, dobro zna ko je Crvena zvezda i šta njega i saigrače večeras čeka.

– Svi dobro znamo kakvog protivnika danas imamo – kaže komandant odbrane surduličkog superligaša Aleksandar Gojković.

– Crvena zvezda je za poštovanje, jer je ona naš najtrofejniji klub. Pokušaćemo da što bolje pariramo i ako možemo uz dobru igru osvojimo makar bod. Zvezdi se ne preti, ali nadu nam niko ne može oduzeti. Beograđani imaju ekipu za respekt, na svim mestima u timu su jaki, zato moramo da budemo veoma oprezni.

Ima li razloga za strah od ubedljivog poraza?

– Crvena zvezda je fudbalska institucija, pa su Beograđani apsolutni favorit. Nećemo se unapred predavati, igraćemo otvoreno i napadački, sa željom da se što bolje suprotstavimo moćnom protivniku. Naša ekipa je sastavljena od iskusnih igrača, znaju da uzvrate svakom protivniku, tako da smo svi prekaljeni borci i bojaznosti neće biti. Radujemo se susretu sa renomiranim protivnikom, motiva neće nedostajati. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i nadam se povoljnom rezultatu.

Sastav:

RADNIK: Čančarević, Tanasin, Gojković, Bulatović, Milovanović, Pejčić, Stanković, Mićić, Radović, Zlatanović, Purović.
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković, Račić, Donald, Srnić, Kanga, Milić, Boaći.

Izvor: Žurnal
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter