Izvor:
11.09.2017 u 17:58
0

VELIKI IZAZOV: Slaviša Jokanović prvi Srbin u Premijer ligi?!

Slaviša Jokanović prvi na listi želja uprave Vest Hema, a konačna odluka o nasledniku hrvatskog trenera u ovom klubu biće doneta početkom sledeće nedelje

Slaviša Jokanović zameniće Slavena Bilića na klupi Vest Hema!

Britanski mediji objavili su vest da će sadašnji trener Fulama dobiti novi posao ukoliko Slaven Bilić (48) ne pobedi Hadersfild u ponedeljak uveče (20.45). Gazde kluba Dejvid Saliven i Dejvid Gold predočili su hrvatskom stručnjaku da će ako rezultat utakmice protiv neporaženog novajlije u prvenstvu Engleske bude negativan, Vest Hem tražiti novog trenera. Njihov izbor je Slaviša Jokanović (49), koji bi tako postao prvi Srbin koji bi trenirao neki klub u Premijer ligi.

Dokazao se u Votfordu

Tako je ugledni engleski novinar Tom Sejmur napisao nekoliko reči o Slaviši Jokanoviću:

– Srbin je napravio impresivan podvig kada je Votford pre dve godine uveo u Premijer ligu. Sa ograničenim budžetom i bez prave zvezde u timu, za samo četiri meseca pokazao je da ume da vodi posrnule timove. Činjenica je da još nije napravio ime u Engleskoj, ali ima sve predispozicije da bude uspešan u Vest Hemu, ako dobije priliku.

Slaven Bilić godišnje u Vest Hemu zarađuje 3,25 miliona evra i ovo mu je poslednja godina ugovora. Jokanović ima skromnija primanja u Fulamu, više nego tri puta manja u odnosu na Hrvata. Srpski trener nije u dobrim odnosima sa upravom Fulama, koja ovog leta nije dovela nijednog fudbalera kojeg je tražio.

Spreman za novi izazov

Jokanović je spreman da prihvati ponudu Vest Hema, koji je ovog leta uložio preko 50 miliona evra u nove igrače, pre svih Marka Arnautovića, Havijera Ernandeza i Džoa Harta.

ČINJENICE / SLAVIŠA JOKANOVIĆ

– Rođen je u Novom Sadu, a u karijeri je igrao za Vojvodinu, Partizan, Ovijedo, Tenerife, Deportivo i Čelsi

– S reprezentacijom je igrao na SP u Francuskoj 1998. i EP u Belgiji i Holandiji 2000.

– Trenersku karijeru počeo je u Mursiji, u Segundi

– Od januara 2008. do septembra 2009. obavljao je dužnost šefa struke u Partizanu, s kojim je osvojio dve duple krune

– U februaru 2012. preuzeo je Muang Tong junajted i u prvoj sezoni postao je prvak Tajlanda i izborio plasman u Ligu šampiona Azije

– U julu 2013. preuzeo je bugarski Levski, a sledeće godine otišao je u španski Erkules

– Uveo je Votford u Premijer ligu 2015. godine i klubu doneo profit od 180 miliona evra

– Uprava Votforda nije htela da mu poveća platu sa 450.000 evra po sezoni na 1,5 miliona, pa je napustio klub

– Kao trener Makabija uveo je klub prvi put u grupnu fazu Lige šampiona i doneo zaradu od 14 miliona evra

– Posle šest meseci napustio je Izrael i prešao u Fulam, gde radi i danas

– Sada je na pragu Vest Hema

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter