Izvor:
12.09.2017 u 16:50
0

VEČERAS POČINJE LIGA ŠAMPIONA: Real Madrid juri het-trik!

Madridski Real, nakon što je postao prvi klub u istoriji sa odbranjenim trofejom Lige šampiona od novog formata, pred sobom ima novi zadatak – da upiše "het-trik" i potvrdi dominaciju evropskim fudbalom.

"Kraljevima" iz Madrida naredni cilj je da se 13. put popnu na krov Evrope, treći put zaredom – što su već uradili pored Ajaksa i minhenskog Bajerna, a na takav podvig se čeka 37 godina od dostignuća Bavaraca.

Prvi rival ekipi Zinedina Zidana na tom putu biće autsajder sa Kipra – APOEL i to na stadionu Santijago Bernabeu, u grupi u kojoj su još stari Realov znanac Borusija iz Dortmunda i Totenhem.

Borusija je prošle sezone u grupnoj fazi bila ispred najtrofejnijeg tima Starog kontinenta i sada iz Reala verovatno ne bi imali ništa protiv da ishod prve faze, ali i na kraju, bude isti.

Zidan je protiv Levantea odmarao dobar deo tima, a sada će biti jači i za Kristijana Ronalda koji služi suspenziju u Primeri i biće "gladan" golova na startu Lige šampiona, takmičenja u kojem najviše voli da trese mreže.

U F grupi pažnju privlači meč slavnog kluba, povratnika u Ligu šampiona posle 15 godina i bivšeg evropskog šampiona Fejnorda i Mančester Sitija u Roterdamu.

Siti u Holandiju putuje nabildovanim raspoloženjem posle trijumfa nad Liverpulom (5:0) u Premijer ligi, dok će Fejnord biti oslabljen neigranjem najboljeg strelca prvenstva Holandije Nikolaja Jorgensena zbog povrede minulog vikenda.

Drugi meč iste grupe Napoli, srpskog reprezentativca Nikole Maksimovića, gostuje u Ukrajini tamošnjem prvaku Šahtjoru.

Neizvesnost i otvoren fudbal očekuje se u Lajpcigu gde debitantu u elitnom takmičenju stiže prošlosezonski polufinalista Monako, a Porto i Bešiktaš Duška Tošića kao i 2016. godine se ponovo sudaraju.

U preostala dva meča sutrašnjeg programa Liverpul Marka Grujića dočekuje Sevilju, a Marko Petković sa moskovskim Spartakom gostuje Mariboru.

Parovi večerašnjih mečeva od 20.45:

E grupa: Liverpul – Sevilja, Maribor – Spartak Moskva

F grupa: Fejnord – Mančester Siti, Šahtjor – Napoli

G grupa: Porto – Bešiktaš, Lajpcig – Monako

H grupa: Real Madrid – APOEL, Totenhem – Borusija Dortmund.

tanjug.rs
foto: wikipedia, youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter