Izvor:
07.10.2017 u 04:04
0

Poraz Srbije u Beču: Put do Rusije 2018. sada vodi preko Gruzije!

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz u kvalifikacijama za Mundijal, pošto je večeras izgubila od Austrije u Beču 3:2 (1:1) i „odložila“ plasman u Rusiju.

Pred 42.400 gledalaca na stadionu „Ernst Hapel“, od kojih su skoro 30.000 bili srpski navijači, Srbija je povela golom Luke Milivojevića u 11. minutu, izjednačio je Gvido Burgštaler u 25, da bi prednost domaćinu doneo Marko Arnautović u 76. minutu.

Šest minuta kasnije Nemanja Matić je postigao pogodak i izjednačio rezultat, da bi u 90. minutu ponovo na scenu stupio Arnautović, igrač kome je otac Srbin i doneo važan trijumf Austrijancima.

Srbija, sada, za plasman u Rusiju mora u ponedeljak uveče da pobedi Gruziju u Beogradu.

– Uzroke poraza treba da tražimo u svojim redovima jer smo odigrali ispod proseka. Srećom, imamo još jednu šansu i nadam se da ćemo je iskoristiti jer smo zaslužili da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Svesni smo da će meč sa Gruzijom možda biti još teži od ovog sa Austrijom – izjavio je kapiten "orlova" Bane Ivanović.

U preostalim mečevima D grupe Vels je slavio u Gruziji 1:0, dok je Republika Irska savladala Moldaviju 2:0.

Srbija na tabeli ima 18, Vels 17, Irska 16, Austrija 12, Gruzija pet, a Moldavija dva boda.

U poslednjem kolu, 9. oktobra, sem duela Srbije i Gruzije, sastaju se Vels – Irska i Moldavija – Austrija.

happytv.rs/tanjug.rs
Foto: fss.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter