Izvor:
08.10.2017 u 16:20
0

BORBA ZA MUNDIJAL: Fudbalsku reprezentaciju očekuje odlučujući meč sa Gruzijom!

Svetsko prvenstvo i Rusija – san koji smo tako blizu da ispunimo. Prva prilika je propuštena u Beču (poraz od Austrije – 3:2), a o tome da li će „orlovi“ igrati na Mundijalu odlučiće meč sa Gruzijom (ponedeljak, 20.45).

Protiv Austrije je našu selekciju progutala euforija… Oslabljeni rival, koji pored svih svojih problema nije mogao ni da misli na meč sa Srbijom, kao da je uljuljkao „orlove“. Prva šansa je otišla u nepovrat, ipak, Srbija ima još jednu veliku priliku.

Put do Rusije vodi preko Gruzije. Poslednjih 90 minuta u kvalifikacijama daće odgovor na pitanje da li će posle sedam godina Srbija igrati na velikom takmičenju. Činjenica da nismo bili na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini (2012), a ni u Francuskoj (2016), kao ni na najvećoj smotri fudbala u Brazilu (2014), mnogo boli.

Bez plasmana u Rusiju, srpski fudbal bio upao u još veću dubiozu. Taman je nešto krenulo da se dešava. „Orlovi“ na pragu SP, Zvezda i Partizan u Ligi Evrope… Konačno je stigao pozitivan impuls života. Izabranici Slavoljuba Muslina moraju da nastave da ga šire.

Na stadion „Rajko Mitić“ stiže reprezentacija koja je objektivno daleko slabija od nas. Gruzija nije rival od kojeg treba strahovati, ali… Poraz u Austriji pretvorio je meč protiv Gruzina u jedan od najvećih u našoj novijoj istoriji.

Od jedne sasvim obične male utakmice, protiv reprezentacije ispod prosečnog kvaliteta, stvorio se duel koji odlučuje sve. Mala utakmica postala je ogromna. Možda to i nije loše, jer nekako Srbiju bije glas da ne zna da igra te susrete, gde su tri boda upisana i pre sudijskog zvižduka. Sada će imati priliku Ivanović i drugovi da nastupe u duelu koji predstavlja ispit generacije.

Boginja sreće Fortuna je bila dosta uz nas. Sada je vreme da fudbalski kvaliteti dođu do izražaja.

Mi smo tim! Nikada ne pričam o imenima. Od prvog momenta smo ekipa. Selektor Muslin sve vidi i razume. Zna šta treba da nam kaže – poručio je kapiten Branislav Ivanović.

Ekipa je sada važna. Igra se za slavu, ali i za ogroman novac koji je više nego potreban našem fudbalu. Sam plasman na SP donosi 8,5 miliona evra. Za pripreme selekcije se inkasira još 1,5 miliona. Stigli smo tako blizu i ne smemo da padnemo.

Srbija jednostavno mora da pobedi… Ova generacija piše istoriju, samo još uvek ne zna kakvu.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter