Izvor:
04.07.2016 u 01:59
0

BOŽOVIĆ: Jači smo, ali ne obećavamo Ligu šampiona

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je veoma zadovoljan pojačanjima i da ekipa mnogo jača ulazi u novu sezonu, ali da ne želi da daje obećanja i garantuje plasman u Ligu šampiona.

Došlo je dosta novih igrača, očekujemo da dovedemo još dvojicu ili trojicu. Mislim da smo kvalitetniji nego prošle sezone i vrlo sam zadovoljan pojačanjima. To su igrači koje znam i siguran sam da će biti pravi. Radi se još na transferu Mučea – rekao je Božović novinarima na pripremama u Terme Čatež.

Božovića je posebno obradovao dolazak Gelora Konge iz Rostova, najvećeg pojačanja uz doskorašnjeg krilnog fudbalera Dnjepra Džona Ruiza.

U Rusiji su ga zvali Kanga, sad je Konga, na kraju će biti King Kong (smeh)… Od njega može svašta da se očekuje, vrlo je zahvalan igrač, preuzima stvari na sebe i vuče ekipu, i kada joj ne ide. Što se tiče Ruiza, odmah se vidi da je dobar igrač, ali mesec dana nije trenirao. Verovatno mu je teško trenutno, tek je odradio drugi trening, izdržaće – rekao je.

On je konstatovao da jača konkurencija pomaže igračima da napreduju, ali ni ona nije garancija uspeha na putu ka Ligi šampiona, već samo odlična podloga.

Meni priče o Ligi šampiona ne stvaraju pritisak zato što niko to nije obećao, niti možemo unapred da kažemo da ćemo igrati grupnu fazu, već samo kvalifikacije. Trudićemo se koliko god možemo da se kvalifikujemo, ali ne zavisi sve od nas. Put nije ni malo lak, imali smo sreće u prvom izvlačenju, ali posle toga dolaze jači rivali – kaže trener.

Crveno-beli u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje čekaju pobednika duela Valeta – B36, a potom dolaze mnogo jači rivali. Božović ima samo dve želje prilikom žreba.

Samo dva tima u kvalifikacijama ne bih voleo, zagrebački Dinamo zbog tenzije i Olimpijakos jer gaji bratske odnose sa Crvenom zvezdom. Svi ostali su pođednake jačine. Ostale specijalne želje u žrebu nemamo", naveo je trener crveno-belih, uz konstataciju da bi "ne bi smelo da bude opuštanja na evropskoj premijeri kako se ne bi desila bruka.

On je dodao da je prezadovoljan radom na treninzima prvog napadača Uga Vijeire, ali da mu povreda zgloba još uvek pravi problem.

Čini mi se da se Ugo udebljao. On ima problem sa stopalom i još uvek nije se oporavio 100 odsto i pokušavamo da ga istrpimo. Vijeira se trudi, ali i dalje ima otok, nadam se da će se oporaviti do početka kvalifikacija. Više sam nego zadovoljan radom njega i Kataija.

Božović na poziciji desnog beka trenutno prednost daje Milošu Cvetkoviću ispred Marka Petkovića, dok na drugoj strani ne brine u slučaju odlaska Luisa Ibanjeza u turski Trabzon.

Imamo Ristića i Miloševića, tu je i Anđelković – poručio je Božović.

Crnogorski stručnjak smatra da u srpskom fudbalu ne bi trebalo da bude ograničenja sa brojem stranaca, objasnivši da nas na to obavezuju pravila Evropske unije.

Za to sam da igraju najbolji, nema veze da li je stranac ili domaći. Pokušavamo da, bar na papiru i rečima da uđemo u Evropsku uniju, i tamo nema ograničenja. Verovatno će se desiti i to jednog dana. Najvažnije je da igraju najspremniji – zaključio je Božović.

Tanjug
Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter