FIFA ne prašta: Kazna za FSS zbog Gavrila Principa i parole "Kosovo je Srbija"!

Za Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) parola "Kosovo je Srbija" je mešanje politike i sporta i zbog nje je čak četiri puta, a ukupno pet, kaznila Fudbalski savez Srbije tokom kvalifikacija za Mundijal.

Prema saznanjima "Novosti", delegat utakmice u kvalifikacijama za SP Austrija - Srbija, koja je odigrana u Beču 6. oktobra, prijavio je, između ostalog, i da je na tribini sa našim navijačima video šest transparenata sa likom Gavrila Principa.

On je to ocenio kao neukusnu političku konotaciju na događaje pred Prvi svetski rat, a sve to će koštati FSS ukupno 90.000 franaka, koliko je FIFA odrezala kaznu.

Takođe, u čak četiri od šest mečeva kvalifikacija su delegati FIFA i agenti FARE prijavljivali navijače "orlova" zbog uzvikivanja parole "Kosovo je Srbija", što se prema Disciplinskom pravilniku svetske "kuće fudbala" smatra direktnim mešanjem politike i fudbala gde je, prema tom istom pravilniku "nulta tolerancija" za ovakve incidente.

Kompletan ceh FIFA je pre dva dana isporučila FSS-u, u koji su uračunati prestupi na mečevima sa Republikom Irskom, Austrijom, Velsom, Moldavijom i Gruzijom u Beogradu i Austrijom u Beču.

Kada se podvukla crta, FSS je obavešten da će morati da plati ukupnu globu od 210.500 franaka.

 

novosti.rs
Foto: arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost