Izvor:
16.11.2017 u 20:08
0

Zvezda u subotu otkriva spomenik Rajku Mitiću ispred stadiona!

Spomenik legendarnom fudbaleru Crvene zvezde Rajku Mitiću svečano će biti otkriven u subotu uoči utakmice protiv Rada u 17. kolu Superlige Srbije.

Ispred zapadne tribine stadiona Crvene zvezde, koji nosi ime baš po Rajku Mitiću, od 14.45 biće organizovana specijalna ceremonija, uz brojne goste, prijatelje, legende kluba, sportiste i navijače crveno-belih.

"Rajko Mitić rođen je 19. novembra 1922. godine, pa je i ova svečanost zakazana dan pred ovaj crveni datum u Zvezdinom kalendaru, a na dan utakmice sa Radom, kako bi svi navijači koji žele da prisustvuju to mogli da učine. Zahvaljujući svom radu, posvećenošću i ljudskošću kojom je zračio, bio je omiljen u svim krugovima, a svakako jedan od simbola Crvene zvezde i čovek po kojem su spontano određena pravila ponašanja svih koji u srcu nose crveno-bele boje. Rajko je zadužio Crvenu zvezdu, a Crvena zvezda će se uvek truditi da ime njegovo ime bude istaknuto i vidljivo. Rajko je to zaslužio", objavljeno je na sajtu kluba.

Rajko Mitić je za najtrofejniji srpski klub u kome se proslavio i stekao status prve Zvezdine zvezde odigrao 572 utakmice i postigao 262 gola.

Decembra 2014. godine, Skupština kluba donela je odluku da stadion Crvene zvezde ponese ime prve Zvezdine zvezde i jedne od najvećih legendi kluba Rajka Mitića.

Utakmica između Crvene zvezde i Rada igra se u subotu od 18 sati.

tanjug.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter