Izvor:
19.11.2017 u 21:38
0

GVARDIOLA NAJVIO PROMENU: Izmena rasporeda u timu Mančestera zbog umora!

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola najavio je danas da će potpuno promeniti tim za utakmicu protiv Fejnorda u Ligi šampiona, ali i u ostalim mečevima do kraja godine.

Siti je juče pobedio Lester sa 2:0 i ostvario 11. pobedu u prvih 12 prvenstvenih utakmica, posle koje je zadržao osam bodova prednosti nad drugoplasiranim gradskim rivalom Junajtedom.

Posle jakog ritma i niza od 16 pobeda u svim takmičenjima, što je klupski rekord, Gvardiola ima problema sa umorom i povredama igrača, a u jučerašnoj utakmici tetivu je povredio defanzivac Džon Stons, zbog čega će pauzirati četiri do šest nedelje.

Siti će do kraja godine odigrati još 12 utakmica u svim takmičenjima, a Gvardiola je obavestio igrače da će često menajti tim, počevši od utakmice sa Fejnordom, u utorak od 20.45 u Mančesteru.

– Potpuno ću promeniti tim za tu utakmicu. Ono što se dogodilo sa Džonom Stonsom pokazuje da je kalendar takmičenja zahtevan, da moramo da rotiramo igrače i da ćemo to raditi od utakmice do utakmice. Na sreću, već smo se plasirali u drugu fazu Lige šampiona, ali problem je što ćemo igrati mnogo utakmica. Zbog toga klubovi imaju mnogo igrača, pošto je nemoguće održati fudbalere kada igrate utakmice na tri dana – rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji.

On je dodao da će uglavnom fudbaleri koji nisu igrali juče igrati protiv holandske ekipe, ali i da će biti u sastavu i Danilo, Jaja Turek, Bernardo Silva i Ilkaj Gundogan.

Španski trener naveo je da želi osvajanje prvog mesta u Grupi F u Ligi šampiona, u kojoj Siti ima sve četiri pobede.

– Imam sjajnu ekipu sa dobrim fudbalerima, svi će morati da igraju. Rekao sam igračima da moraju da budu spremni, pošto će svi igrati u narednim utakmicama,

Tanjug
Foto: Twitter/
Tsewole Panseh

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter