Izvor:
30.11.2017 u 16:03
0

KUP LIBERTADORES: Gremio treći put šampion Južne Amerike! (VIDEO)

Fudbaleri Gremija treći put u klupskoj istoriji osvojili su trofej Kopa Libertadores, pošto su i u revanšu savladali Lanus 2:1.

Brazilski tim, nakon pobede 1:0 u Porto Alegreu, slavio je i u Argentini golovima Fernandinja u 28. i Luana u 45, dok je Hose Sand iz penala u 72. minutu samo ublažio poraz Lanusa.

Gremio je 22 godine čekao da ponovo postane šampion Južne Amerike, najbolji je bio i 1983, dok je Lanus igrao prvo finale.

U istoriju je ušao trener Renato Portalupi jer je postao prvi Brazilac koji je osvojio Kopa Libertadores kao igrač i kao trener i to sa istim klubom.

Ujedno, fudbaleri Gremija obezbedili su nastup na FIFA klupskom prvenstvu sveta u Abu Dabiju u decembru gde će im glavni konkurent za trofej biti madridski Real.

b92.net
Foto: twitter/Grêmio FBPA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter