Izvor:
15.12.2017 u 23:00
0

Vučelić: Načuli smo za nerede, hteli da upadnu u Upravu!

Predsednik Partizana Milorad Vučelić izjavio je danas da je pre mesec i po "načuo" da bi moglo da bude nereda na 156. večitom derbiju, ali da nije obraćao pažnju, ali tvrdi da je u slučaju nereda na derbiju namera bila da se Srbija pokaže u lošem svetlu.

"Nekome je trebalo ovo, a to nisu Partizan i Srbija. Partizan sa svojim navijačima već dugo nema nikakvih problema, znamo kako je protekla završnica prvenstva, da su utakmice bile otvorene, vrlo posećene, dolazilo je mnogo dece, nije bilo nijednog incidenta", naveo je Vučelić.

Podseća da je nakon kazne kada su igrali bez publike protiv Videotona (u kvalifikacijama za Ligu Evrope), ponašanje navijača bilo zadovoljavajuće, te da protiv Skenderbega i Jang Bojsa nije bilo nijednog incidenta.

"Nismo imali nikakvog razloga da ne očekujemo da će se tako nešto nastaviti", rekao je Vučelić.

Priznaje, međutim, da je saznao da se možda nešto sprema, da je pre mesec i po dana čuo od jednog funkcionera, ne Partizanovog, da će navijači upasti u upravu, ali da na to nije obratio pažnju, a, sad kaže, trebalo je.

I onda je, dodaje, došlo do tog "užasavajućeg prizora".

"Teško je verovati da će neki navijači iz Splita, članovi nekog kik-boks kluba, kolektivno doći na južnu tribinu da navijaju za Partizan. Sada je to jasno kada vidite nekog ko ima tetovažu Vukovara na sebi", kaže Vučelić i dodaje da je neko očigledno pokušao da iscenira da je neko upalio zastavu od tih grupa, a onda je iskorišćeno kao povod za sukob.

Smatra da je sada izvesno da je to bio pokušaj ne samo preuzimanja tribine nego da se prelije nasilje na ulice Beograda, da se destabilizuje stanje u gradu i napravi nered.

"Bio je plan da kad se osvoji tribina da se prodre u prostorije Partizana, to bi bila kolateralna šteta. Pa da se to prenese na sukobe sa Delijama, da eskalira neka neizvesnost koja postoji", navodi Vučelić, te dodaje da je jedan medij pokušao da "poturi" priču kako jedan funkcioner Partizana namerava da preuzme kontrolu na tribinama.

On, međutim, tvrdi da klub ima kontrolu, kao i saradnju sa svojim navijačima i da se to pokazal i ovom prilikom.

"Ovo je usmereno da upozori UEFA, koja stalno drži naše klubove na nišanu, a posebno Partizan, da kazne budu sve strože, finansijske i svake druge. Jasno je da je ovo bio kriminalno-obaveštajni plan", navodi Vučelić i dodaje da žali što nije obratio pažnju na nagoveštaj koji je imao pre mesec i po dana.

Kaže i da bi posledice bile mnogo gore da nisu upozorili svoje navijače na južnoj tribini, te ponavlja da su u celom događaju učestvovale strane bezbednosne službe, te neke strukture koje postoje u Beogradu.

"Ovo su problemi koje ne može da reši uprava bilo kog kluba, niti sportskog društva. Mora da bude potpuna saradnja državnih organa. Kao protiv Skenderbega. Ovo je incident koji se neće ponavljati. Ne treba da odvrati navijače sa tribina, ovo nije bila borba za preuzimanje tribina, nego neka namera da se Srbija pokaze u lošem svetlu, kao izvor nasilja", zaključio je prvi čovek Partizana.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter