Izvor:
11.07.2016 u 13:16
0

PO PRVI PUT U ISTORIJI: Portugalija novi ŠAMPION EVROPE, cela zemlja na nogama!

Fudbalska reprezentacija Portugalije prvi put u istoriji osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je sinoć u finalu savladala Francusku 1:0, posle produžetaka.

Gol za titulu postigao je Eder u 109. minutu. Portugalci su od 25. minuta igrali bez Kristijana Ronalda koji je zbog povrede morao da napusti teren.

Širom Portugalije noćas se bučno slavi titula šampiona Evrope u fudbalu, koju je reprezentacija te zemlje osvojila u Francuskoj savladavši domaćina na stadionu u San Deniju.

"Ovo je ludo. Večeras ću slaviti", izjavio je mladi navijač Lukas na centralnom lisabonskom trgu Prasa do Komersio, na kojem su hiljade ljudi pratile utakmicu na velikim ekranima, preneo je Rojters.

Širom Lisabona su posle pobede portugalske reprezentacije sa 1:0 organizovani vatrometi, a sa zvučnika je odzvanjala glasna muzika.

"Ovo je najneverovatnija stvar koju sam ikad dožive", rekao je drugi navijač.

Pobeda Portugalije je za građane te zemlje posebno slatka pošto je kapiten tima Kristijano Ronaldo morao da napusti teren u 25. minutu zbog povrede, pa je portugalski tim ostao bez svoje najveće zvezde.

Portugalija, koja je osvojila titulu pobedivši favorita i domaćina Francusku, i sama je doživela sličnu sudbinu pre 12 godina, kad je bila domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu, a u finalu je izgubila od autsajdera Grčke.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Cristiano

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter