Izvor:
02.01.2018 u 21:15
0

IN MEMORIAM: Preminuo Dušan Mitošević, najbolji strelac čuvene generacije Reala sa Nišave!

Bivši fudbaler i trener Dušan Mitošević preminuo je prvog dana 2018. godine posle duge i teške bolesti u 68. godini života.

Rođen je u Žitištu, a kao fudbaler ostvario se u dresu niškog Radničkog za koji je odigrao 199 utakmica i dao 76 golova. Igrao je u Francuskoj za Nim i Grčkoj za Iraklis.

U svojoj igračkoj karijeri u dva navrata bio je fudbaler Radničkog a zlatna slova istorije kluba sa Čaira ispisivao je igrajući od 1975. do 1981. godine sa čuvenom generacijom koja je prvi put dovela Evropu u Niš.

Nakon kraće epizode u francuskom Nimu ponovo se vraća u Radnički u sezoni 1982/83. koja je takođe bila veoma uspešna i poznata kao period kada je klubu nadenut nadimak "Real sa Nišave", a osim što je Mitošević tada igrao polufinale Kupa UEFA, proglašen je i za najboljeg strelca u istoriji kluba, ispred legendarnog Nenada Cvetkovića.

Kao trener uspešnu karijeru gradio je u Grčkoj i Kipru, gde je radio 20 godina. Na Kipru je četiri puta bio proglašavan za najboljeg trenera godine (1997/1998/1999/2000).

Tamošnji FK Anortozis Famagusta je čak četiri puta vodio do titule i sa njim osvojio kiparski Kup i u tri navrata Superkup, zbog čega je sa pravom smatran za jednog od najboljih stručnjaka na Kipru.

U Srbiji je jednako uspešno trenirao i FK Smederevo, FK IM Rakovicu, Rad, Zemun i Jastrebac iz Niša, koji je uveo u Prvu ligu.

Iza sebe je ostavio suprugu Biljanu i ćerke Mašu i Ivanu.

Kurir
Foto: Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter