Izvor:
05.01.2018 u 20:56
0

UEFA se baš okomila na Partizan: Humska prazna za duel sa Viktorijom!

Zbog nepromišljenosti, propusta, ustupaka svojim navijačima, oštrog i, delom, neobjektivnog, pa i tendecioznog izveštaja delegata UEFA…

Partizan će češku Viktoriju Plzen 15. februara uveče u prvoj utakmici šesnaestini finala Lige Evrope, dočekati pred praznim tribinama stadiona na Topčiderskom brdu, nezvanično saznaje MONDO.

To je odluka Disciplinske komisije UEFA (ponavljamo, nezvanično), koja je srpskog šampiona, ponovo stavila u podređen položaj pred jedan od najvažnijih mečeva u novijoj istoriji kluba.

Čekamo zvaničnu vest iz Niona, odnosno odluku Disciplinske komisije UEFA o tome kako glasi kazna Partizanu (nezvanično, nije samo jedan meč bez publike, već više!), mada se iz izjava funkcionera Partizana ovako nešto moglo naslutiti.

Poslovni direktor Miloš Vazura je u više navrata ponavljao da će se "boriti da kazna UEFA ne bude zatvaranje stadiona". A i na sajtu češke Viktorije je pred kraj prošle godine objavljeno saopštenje navijačima da "još ne kupuju ulaznice za meč u Beogradu".

Članovi Disciplinske komisije UEFA merili su težinu propusta u organizaciji utakmice Partizan – Jang bojs, koja je crno-bele i lansirala u šesnaestinu finala Lige Evrope. Nažalost, po Partizan izmerili su najteže!

Za razliku od recimo, Zenita, čiji su navijači otvoreno dali podršku generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, pa je UEFA kaznila ruski klub "samo" zatvaranjem dela stadiona (plus 10.000 evra), Partizan je oštrije kažnjen, verovatno zato što je na lošem glasu.

Delegat UEFA je, ako ste zaboravili, u svoj "tefter", čiji je sadržaj potom predočio svojim šefovima, napisao da je Partizan napravio niz prekršaja u organizaciji utakmice. Povike "Srbija, Srbija", "Živela kraljevina Srbija" okarakterisao je kao "rasizam" (da ne bude zabune – UEFA sve povike koji joj se ne sviđaju podvodi pod taj termin), naveo je i "ulazak publike na teren", "zakrčene prolaze", utrčavanje u teren dečaka sa loptom je po delegatu takođe bio propust ("neovlašćeni mediji na terenu"), a transparent na južnoj tribini "Neka je tvojoj majci hvala" povezao je sa Ratkom Mladićem, koga je, dan pred utakmicu Partizan – Jang bojs, Haški tribunal osudio na doživotnu robiju zbog zločina tokom rata u BiH.

Verovatno najviše zbog tog transparenta, Partizan će ponovo da ispašta. Hiljadu puta je poručeno da politika ne sme da bude na stadionu, niti da se meša u sport. Uprava je odgovorna jer je svojim navijačima to dopustila.

mondo.rs
Foto: partizan.rs, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter