Izvor:
23.01.2018 u 15:40
0

Rasplet: Donald i Le Talek ostaju u Zvezdi!

Crvena zvezda nastavlja sezonu sa Mičelom Donaldom i Damijanom le Talekom!Holanđanin i Francuz nemaju nameru da produže ugovore, ali ni da odu iz Beograda do leta. Insistiraju na ostanku i najodgovorniji sa Marakane će im ispuniti želju, piše u današnjem izdanju Sportski žurnal.

Gotovo je izvesno da od transfera ove zime nema ništa, ali ida će trener Vladan Milojevićda računa na tandem internacionalaca i u prolećnom delu. U inostranstvu ima mnogo slučajeva da se fudbaleri odstrane iz takmičarskog kruga kada ne žele da produže ugovor ili odu za obeštećenje. Međutim, na Marakani neće da vuku slične poteze. Francuz i Holanđanin će dobiti privilegiju zbog starih zasluga, a sa druge strane i njihov ostanak znači da se ništa ne menja u sistemu. Trener Milojević će imati maksimalno uigran tim što povećava šanse za osvajanje titule i prolaz protiv CSKA.

Le Talek je imao mogućnost da pređe u redove Bašakšehira i Trabzona. Dobijao je sjajne uslove i mesečnu platu od 80.000 evra, ali se on nada pozivu iz liga petice. Sa druge strane moskovski Dinamo je žarko želeo Donalda. Nudio mu prvobitno 600.000 evra, potom je pojačao ponudu. Nije vredelo.

I jedan i drugi se nadaju da će kao slobodni igrači imati mogućnost da godišnje zarađuju 1.000.000 evra. Procena odgovornih sa Marakane je da neće mnogo izgubiti finansijski, jer bi crveno-beli zbirno mogli na Donaldu i Le Taleku da zarade 1.000.000 evra. Reč je o sumi koja može da se zaradi prolaskom CSKA.

Visina njihove plate nije problem, jer u timu ima igrača sa većom zaradom. Dolazak u Zvezdu preporodio je karijeru momcima koji su tražili način da izađu iz ugovora sa Mordovijom. Ne kriju da im je lepo u Beogradu, Donald je otvorio i kafić.

Happytv.rs/Žurnal
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter