Izvor:
31.01.2018 u 01:42
0

Sat otkucava: Zvezda odbila Bordo, čeka se “sedmica“ iz Premijer lige!

Mitar Mrkela je potvrdio: na adresu Crvene zvezde stigla je ponuda od 4.000.000 evra i 20 odsto od narednog transfera za Ričmonda Boaćija. Sportski direktor lidera srpskog šampionata nije želeo da otkrije ime kluba, ali prema informacijama našeg sajta francuski Bordo je taj koji je zainteresovan da poslednjeg dana prelaznog roka dovede Zvezdinog najboljeg strelca! Međutim, Žirondinci su odbijeni, pošto je u Ljutice Bogdana procenjeno da ponuda nije zadovoljavajuća.

Ili je možda bolje reći da su u Ljutice Bogdana procenili da će moći finansijski bolje da prođu ako sačekaju poslednji dan prelaznog roka i poziv iz – Stouka! Tom engleskom klubu predstoji grčevita borba za opstanak u finišu sezone, a kako premijerligaši nemaju velikih problema sa novcem sigurno bi mogli da nadmaše Bordoovu ponudu.

Koliko bi bilo dovoljno? Recimo da bi ček na 7.000.000 evra označio kraj pregovora, pošto bi Zvezdini čelnici bili više nego raspoloženi da obezbede novac koji im je preko potreban za miran finiš sezone. Čitaj: redovne zarade u narednih šest meseci.

Međutim, čak ni dobra želja oba kluba možda neće biti dovoljna, jer je pitanje da li bi Boaći mogao da dobije britansku radnu dozvolu. On u poslednje vreme jeste postao standardan u reprezentaciji svoje zemlje, ali kako je Gana tek 50. na Fifinoj rang listi morao bi kraj imena ima nastupe u barem 75 odsto utakmica nacionalnog tima u poslednje dve godine, a to nije slučaj.

Kad je već tako, postoji i drugi način: igrač pred komisijom aplicira za vizu, postoji određeni bodovni sistem, maksimalno ih je moguće osvojiti osam, sa četiri se "prolazi" (nije obavezno), a možda bi čak mogao i sa manje ako Stouk dokaže da je Boaći već etabliran igrač. Jedan bod bi sigurno dobio zahvaljujući tome što je redovno igrao grupnu fazu Lige Evrope ove jeseni, sve ostalo sada je teško predvideti, jer bi – samo primera radi – zavisilo i od toga koliku će mu Stouk platu dati.

Bilo kako, Stouk bi dosta rizikovao. Ali nelagodna pozicija na tabeli svejedno će ga naterati na to. Samo je pitanje da li baš sa Boaćijem?

Poslednji dan prelazog roka. Ovaj put vrlo dramatičan. Za očekivati je da i drugi "igrači" uskoče u priču u poslednjem času.

Happytv.rs/Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter