Izvor:
20.07.2016 u 20:54
0

VENTURA PREUZIMA „AZURE“: Italijanska reprezentacija dobila novog trenera

Italijanski fudbalski stručnjak Ðampjero Ventura zvanično je predstavljen kao novi selektor reprezentacije Italije i najavio podmlađivanje ekipe.

Ventura je potpisao ugovor do leta 2018. godine i nasledio Antonija Kontea, koji je posle Evropskog prvenstva preuzeo Čelsi.

Srećan sam i ponosan što sam izabran da vodim jednu od najvećih selekcija sveta. Konte mi je ostavio sjajnu grupu momaka, to mi je prednost jer nema mnogo vremena. Evropsko prvenstvo mi je stavilo do znanja da imam jedinistven i homogen tim. Želim da podmladim ekipu i napravim uspeh – rekao je Ventura na promociji.

Doskorašnji trener Torina istakao je da mu ne bi trebalo suditi na osnovu toga što nema trofej tokom karijere jer je uglavnom vodio manje zvučne klubove, izuzev Napolija, Udinezea i Sampdorije.

Istina je da ništa nisam osvojio, ali to je nemoguće ako ne vodiš četiri ili pet najboljih italijanskih ekipa. Imao sam mnogo velikih pobeda u karijeri i pomogao mladim igračima da se razviju. To je za mene velika satisfakcija – poručio je Ventura i dodao da će poziv ubuduće dobijati Domeniko Berardi i Ðakomo Bonaventura.

Ventura je na Apeninima zaslužio veliko poštovanje nakon što je pet godina vodio Torino i izbacio nekoliko mladih imena poput Matea Darmijana, Danila Ambrozija, Nikole Maksimovića, Bruna Peresa, vratio u formu Alezija Ćerćija…

On će na klupi Azura debitovati na prijateljskoj utakmici sa Francuskom, pre početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ uefaeuro

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter