Izvor:
22.02.2018 u 03:50
0

Milojević: Ne zameram Pešiću, budimo veliki i u porazu!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević, posle poraza večars od CSKA u Moskvi sa 1:0, kaže da razlog eliminacije iz šesnaestine finala Lige Evrope leži u velikim promašajima u dvomeču, ali da ništa ne zamera svojim fudbalerima i da je ponosan na njih.

Crvena zvezda žaliće za šansama Aleksandra Pešića i Mohameda El Fardua Bena u poslednjih šest minuta, kada su promašenim zicerima propustili da ostvare prolaz dalje za beogradski klub.

"Bile su izuzetne prilike, morali smo da damo gol. Nismo uspeli, primili smo pogodak i to je tako", rekao je Milojević i složio se sa konstatacijom novinara da je Zvezda u dvomeču promašila dosta prilika.

Pešiću su teško pali promašaji, nije skrivao suze, ali Milojević kaže da mora da se okrene daljim mečevima.

"Fudbaleri su živa bića, dosta emocija. Moramo da idemo dalje…Nekad je i meni teško, a ne smem da se pokažem. Niko ne zamera Pešiću. Uvek ću da budem taj koji će da preuzme odgovornost. Kada igrač ima emocije znači da mu je stalo. Treba biti veliki i u porazu", rekao je trener.

On nije želeo previše da se bavi sudijskom odlukom kod gola Alana Džagoeva, nakon što prethodno rukom igrao Mario Fernandes.

"Situacija je bila takva kakva je, sudija je odlučio. To je najmanje važno, sitnice su…Poznato je da ja ne komentarišem odluke. Zato je fudbal i zanimljiv, ''kralj'' svih sportova. Možda je sada bilo na našu štetu, nekad na protivnika, tako je to", kazao je Milojević.

Prema njegovim rečima, crveno-beli su jači za novo veliko iskustvo.

"Ono što je pozitivno je da sam video pobednički mentalitet, da damo sve od sebe. Volim ih kao svoju decu, šta god uradili za mene su oni najbolji. Bilo je dosta emocija u svlačionici posle meča, izvući ćemo pouke i nadam se da smo ''porasli''. Iskustvo se stiče kada igrate utakmice u Evropi, a ne da ih gledamo preko televizora", rekao je on.

Hladno vreme sa temperatura od -13 stepeni, nije omela Crvenu zvezdu večeras, naglašava Milojević.

"Nismo navikli na ovakvu zimu, videlo se da smo se prilagodili. Nismo obraćali pažnju na uslove", rekao je Milojević, dodavši da nije bio iznenađen postavkom igre CSKA i činjenicom da je Pontus Vernblum igrao napadača.

Svojim fudbalerima odao je priznanje za nastupe ove sezone u Evropi, gde su posle 26 godina prezimili.

"Moram da budem zadovoljan, bez obzira na poraz od CSKA. Dosta dobro smo igrali u Evropi, ponosan sam na moje igrače. Zvezda je veliki klub, imala je probleme u prošlosti, a ovo je korak da se vratimo među velikane. Nadam se da je ovo samo početak pravog puta", zaključio je trener crveno-belih.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter