Izvor:
04.03.2018 u 16:49
0

OGROMNO SRCE I VAN TERENA: Zvezda Liverpula pomogla čoveku koji je opljakao njegovu porodicu!

Fudbaler Liverpula Mohamed Salah ne samo da je briljantan igrač, već ima ogromno srce i van terena.

Poznato je da velikodušno pomaže siromašnima u svojoj domovini u Egiptu.

Rodio se malom selu Nagrigu, a kad je postao bogat i slavan nije zaboravio odakle je krenuo. Opremio je dvoranu u svom selu, izgradio igralište u svojoj školi, meštanima sela finansira svadbena veselja…

– Počeo sam u klubu koji je bio udaljen pola sata od našeg sela. Onda sam s 14 godina prešao u klub iz Kaira. Svaki dan sam putovao na treninge četiri i po sata, presedao sam na tri ili četiri busa. Kući ne bih dolazio pre 22 sata. Bilo mi je strašno teško, ali nisam hteo da odustanem. Kad sam prešao u Bazel 2012. godine, nisam znao jezik ni kulturu. Nakon treninga imao sam 15 sati do drugog, nisam znao šta da radim. Šetao bih oko hotela… Ipak, kasnije je bilo lakše – rekao je Salah.

Dok je Salah igrao za tim Aleksandrije, za vreme jedne utakmice njegova porodica je opljačkana. Nekoliko dana nakon pljačke lopov je uhapšen. Salahov otac je hteo da podnese tužbu protiv njega, međutim, Salah je zahtevao od oca da odustane od te namere. Umesto da ga proganja i traži osvetu, Salah je lopovu dao nešto novca i potrudio se da mu pronađe neki posao kako bi svoj život doveo na pravi put.

– Svako zaslužuje drugu šansu – rekao je Egipćanin.

Podsetimo, Liverpul je u subotu savladao Njukasl sa 2:0, a Mohamed Salah je na tom meču postigao svoj 32. gol za Liverpul u ovoj sezoni, čime je oborio rekord Luisa Suareza iz 2013. godine. Niko u istoriji kluba sa Enfilda nije dao više golova u jednoj sezoni.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter