Izvor:
09.03.2018 u 22:40
0

VUČELIĆ: KAZNA FSS KRŠI USTAV! Partizan najavio borbu pred sudom za bodove!

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić poručio je danas da je odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, da crno-belima zbog "rata saopštenjima" oduzme dva boda, ugroženo pravo govora i da se takva situacija nije desila još od 1986. godine i "afere Slavko Šajber", te najavio žalbu, kako je rekao, svim mogućim instancama.

"Imamo potrebu da reagujemo na odluku zbog oduzimanja. dva boda Partizanu. Ovom odlukom je ugroženo ustavno pravo slobode misli i govora. Ja pišem i borim se protiv verbalnog delikta već pola veka, još od vreme Brozovog režima. Uvođenje verbalnog delikta u sistem Srbije i kriminalizacije slobode govora ima za posledicu za uzimanje dva boda, koje se nije dogodilo od Slavka Šajbera i 1986. godine", rekao je Vučelić na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

On je dodao da se očekivao od prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze da se ogradi i opovrgne odluku koja je, kako je naglasio, krši ljudska prava.

"Žzalićemo se na ovu odluku svim mogućim instancama koje postoje, a ja ću tu odluku poštovati. Lično, ne bih poštovao, ali dok se ne bude pravosnažno presudilo ja kao predsednik Partizana moram da je poštujem".

Prema njegovim rečima serija reakcija u Superligi opravdava zabrinutost zbog vođenja Fudbalskog saveza.

"Zajednica superligaša se nije sastajala četiri meseca. Ljudima se usta zapušavaju, takva diskriminacija nije civilizacijska".

Vučelić smatra da se odluka unapred znala, iako su iz Partizana dva sata bili na saslušanju.

"Bez Partizana i Zvezde i njihovog rivaliteta fudbal kod nas nije isti. Ovde se nije odnosilo na njih, a nije tema rivalitet jer smo uvek bili viteški rivali. Skidanje Partizanu dva boda donosi puno razloga za priče o favorizaciji. Ne sumnjam da će Partizan i dalje imati odmazdu ukoliko se nešto ne promeni. Pitaću šta smem, a šta ne smem da radim, jer sam i novinar osim toga što sam u klubu. U demokratsko vreme je i pobuna novinara dužnost", kaže Vučelić.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter