Izvor:
10.03.2018 u 01:23
0

Zvezdin predlog FSS: Suspendujte kazne protivne Ustavu!

Upravni odbor FK Crvena zvezda na današnoj hitnoj sednici pozvao je Fudbalski savez Srbije (FSS) da suspenduje odluke Disciplinske komisije o oduzimanju bodova večitim rivalima i suspenziji predsednika zbog "rata saopštenjima" u finišu jesenjeg dela prvenstva.

"Upravni odbor je doneo odluku da se obrati FS Srbije sa predlogom da ove odluke Disciplinske komisije suspenduje kao neutemeljene i suprotne Ustavu Republike Srbije, zakonima i osnovnim međunarodno prihvaćenim pravima na javnu reč i kritiku, posebno kritiku javnih funkcionera", ističe se u saopštenju na sajtu crveno-belih.

Kako se navodi, u slučaju da FSS ne suspenduje ove odluke Crvena zvezda će da iskoristi sva svoja prava na žalbu, a posebno žalbu Ustavnom sudu Republike Srbije, s obzirom na nesaglasnost akata po kojima su ove odluke donesene sa Ustavom Republike Srbije.

"UO takođe ocenjuje da učestale prepiske klubova Superlige, ponekad i preterane, samo potvrđuju stav FK Crvena zvezda da je potrebno da postoji Zajednica klubova Superlige i IO Zajednice gde bi svaki od 16 klubova imao svog predstavnika, a na kome bi se problemi analizirali i otklanjali u skladu sa tradicijom u zemlji i praksom u medunarodnom fudbalu", zaključuju iz Zvezde.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter