Izvor:
16.04.2018 u 21:02
0

Donald: Partizan mi leži za obaranje rekorda!

Mičel Donald počastvovan je što je postao stranac s najviše nastupa u istoriji Crvene zvezde..

Zahvaljujući nastupu u 157. "večitom derbiju", Donald se upisao u Zvezdinu istoriju.

On je u Zvezdu stigao u leto 2015, debitovao je 16. avgusta 2015. u Surdulici. Nešto manje od tri godine kasnije, Donald je u "večitom" derbiju upisao 105. zvanični nastup za Zvezdu i na taj način postao stranac s najviše nastupa u istoriji kluba.

Holanđanin je istakao da je u crveno-belom dresu postao mnogo bolji igrač.

"Ne mogu da opišem koliko sam sećan zbog toga, uvek je lepo kada, pored timskog uspeha, uspete da ostvarite i neki lični rekord. Nije mala stvar kada za sebe možete da kažete da ste stranac s najviše nastupa u klubu kao što je Crvena zvezda. Svi žele da ispišu istoriju, na koji god način. Veoma sam počastvovan", rekao je Donald za klupski sajt.

Do ove utakmice, Donald je delio prvo mesto sa Kaduom, a od subote se nalazi na čelu ove liste u koju nisu uračunati fudbaleri sa eks-ju prostora.

"Mnogo volim ovaj klub, u Crvenoj zvezdi sam postao mnogo bolji fudbaler nego što sam to bio kada sam došao u Beograd. Prošao sam zaista neke od najlepših trenutaka u karijeri ovde i zauvek ću biti zahvalan klubu i našim navijačima zbog toga", rekao je Donald.

Kada je 2015. godine stigao u Ljutice Bogdana nije mogao da pretpostavi da će iza sebe imati ovako veliki broj utakmica.

"Iskreno, nisam osoba koja planira mnogo stvari unapred. Trudim se da se brzo adaptiram gde god da odem i u svakom trenutku dajem sve od sebe. Tako je bilo i kada sam došao u Zvezdu, iz utakmice u utakmicu sam davao svoj maksimum i to me je dovelo do ovog lepog rekorda", rekao je vezista Zvezde.

Zvezdin zamenik kapitena je naveo da je vrlo teško izdvojiti jednu najvažniju od 105 utakmica u cveno-belom dresu.

"Zaista je bilo mnogo velikih, važnih i lepih utakmica. Igrali smo sa Arsenalom, ušli smo u nokaut fazu Lige Evrope, to su velike stvari. Pamtiću i svoju prvu utakmicu u Zvezdi protiv Radnika, a takodje i stotu koja je bila večiti derbi na stadionu Partizana. Sada sam ponovo protiv Partizana postavio rekord. Izgleda da mi oni kao protivnici odgovaraju za obaranje rekorda", rekao je Donald.

Do kraja Super lige Srbije ostalo je još šest utakmica, pobeda od 2:1 u derbiju protiv Partizana je, po rečima Donalda, "odlično odradjen posao".

"Zasužili smo da trijumfujemo jer smo tokom čitavog meča bili bolji rival na terenu. Imamo odličnu sezonu iza nas i nećemo da prokockamo veliku prednost. Šampionska titula je nešto što bi krunisalo sve što smo radili prethodnih meseci. Verujem u sebe i u svoje saigrače da ćemo se na kraju prvenstva radovati novoj tituli s našim navijačima",poručio je Donald.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter