Izvor:
12.05.2018 u 14:26
0

Fulam nije znao šta će s loptom! Derbi zatvorio kapije Prajd parka i iz jedne šanse prišao korak bliže Vembliju!

Organizacija igre je predstavljala nerešiv problem za Fulam u prvoj utakmici polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu. Ekipa Slaviše Jokanovića kontrolisala je igru čitavih 90 minuta igre na Prajd parku u Derbiju, ali tu prednost nije uspela rezultatski da realizuje. Sa druge strane, domaćin je jednu jedinu šansu pretvorio u pogodak, pa sa minimalnom, ali više nego značajnom prednošću odlazi na Krejven Kotidž – 1:0 (1:0).

Jasno je da srpski strateg u svojim redovima ima kvalitetnije igrače, ali će za tri dana morati nešto ozbiljno da promeni u igri ukoliko želi da se domogne finala na Vembliju, gde je večerašnjim gostima objektivno i mesto.

Aleksandar Mitrović je bio u velikom problemu čitavu utakmicu. Vodio žestoku bitiku sa snažnim štoperima domaćeg tima, a saigrači nikako nisu uspevali da ga uposle na pravi način, kako bi došao do situacije da ugrozi gol na kojem je stajao Skot Karson. Očigledno je Geri Rouvet dobro procenio odakle preti najveća opasnost po njegov gol. Sa druge strane, Kameron Džerom je u 34. minutu uspeo da nadvisi svog pratioca i preciznim udarcem glavom kruniše odličan centaršut Krega Forsita.

Fulam nije uspeo da iskoristi kvalitet i brzinu svojih krilinih igrača. Domaćin se nakon vodećeg gola potpuno povukao, stao ispred svog šesnaesterca i naterao goste da pespomoćno traže pukotinu u njegovoj odbrani, ali gotovo da je nije bilo. Podatak da je Fulam imao 74 posto loptu u svom posedu oslikava terensku inicijativu gostiju, ali u dobroj meri i nemoć gostujućeg tima, koji je gotovo sve pokušaje na ovoj utakmici imao iz daljine. Ipak, od ukupno 13 udaraca ka golu Karsona, samo su dva išla u okvir gola. Derbi je imao svega tri udarca, od čega jedan u okvir gola i on se našao u mreži Markusa Betinelija.

Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter