Izvor:
31.05.2018 u 15:18
0

Spoj sporta i estrade: Aca Lukas novi predsednik Dinama iz Vranja?

Dinamo iz Vranja, novi srpskoligaš, planira da u novu takmičarsku sezonu uđe sa novim predsednikom kluba, a prvi kandidat za ovu funkciju je folk pevač Aleksandar Vuksanović poznat kao Aca Lukas. Njegov odgovor se očekuje u narednih nekoliko dana.

Ovu ideju lansirao je trenutno prvi čovek vranjskog kluba, Dragan Antić Recko, ističući da bi to moglo da bude rešenje za nimalo ružičastu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze Vranjanci.

Ako Aca Lukas ne može da nam pomogne, ja ne znam ko može. Kako gradski čelnici jednostavno ne žele da nam pomognu, moramo da se snalazimo kako znamo i umemo. Nekima je prosto krivo što je Dinamo postigao ovaj uspeh, a nisu svesni koliko Vranje kao grad dobija našim plasmanom u Superligu Srbije – kaže Antić, koji je bio i predsednik i trener ekipe u prošloj sezoni.

On ističe kako mu je od lične afirmacije bitnije da klub iz njegovog rodnog grada i njegova "najveća ljubav" funkcioniše u skladu sa potrebama koje nameće takmičenje u najelitnijem fudbalskom društvu. Ipak, svestan je da od grada ne može da računa na neku značajniju finansijsku pomoć i ističe da je poslednji dokaz da gradske strukture predstavljaju kočnicu klubu i taj što im niko iz rukovodstva nije uputio čestitku za plasman u Superligu.

– Najviši gradski čelnici nikada nisu došli ni na jednu utakmicu Dinama, niti znaju gde mi igramo, pa bi možda trebalo da im ugradimo navigaciju da bi znali kako da stignu do stadiona – kaže Antić koji je u ekspresnom roku uspeo da kao šef stručnog štaba Radnički iz Niša uvede u Evropu, a vranjski Dinamo u Superligu Srbije.

Gradski stadion u Vranju je, pak, posebna priča, jer je rekonstrukcija započela pre godinu dana novcem Evropske unije, ali su radovi zaustavljani iz raznoraznih razloga, te je neizvesno kada bi Vranjanci mogli da zaigraju na novom terenu. Stoga je dogovoreno da prve superligaške mečeve fudbaleri Dinama odigraju na stadionu Radnika iz Surdulice.

Usled hronične besparice izostaće i velika proslava najvećeg uspeha u sedamdesetogodišnjoj istoriji vranjskog kluba i fudbala uopšte za sve navijače.

Uporedo sa pevačkom, Aca Lukas je već ostvario i zapaženu karijeru u brojnim sportskim kolektivima. Jedno vreme je bio član UO fudbalskog kluba Crvena zvezda, pa predsednik FK Timok, a bio je i u rukovodstvu lista "Sport".

novosti.rs
Foto: info24, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter