Izvor:
09.06.2018 u 22:43
0

TERZIĆ OTKRIO: Imamo ponude za Radonjića i Pešića od deset miliona evra!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj fudbalski klub četvrtu godinu uzastopno posluje finansijski pozitivno i da je u odnosu na pre četiri godine prepolovljen dug, pa sada iznosi "između 26 i 29 miliona evra".

Terzić je na sednici Skupštine kluba rekao da je sezona bila uspešna po više kriterijuma, a da je jedan od strateških ciljeva Zvezde smanjenje duga i finansijska stabilnost, navodi se u saopštenju na sajtu crveno-belih.

"Već četvrtu godinu uzastopno Crvena zvezda posluje finansijski pozitivno i ostvaruje dobit na kraju godine. Suština domaćinskog poslovanja je da ne smeš da trošiš više nego što zaradjuješ i mi se toga držimo. Samo dobar sportski rezultat generiše velike prihode. Danas je dug Crvene zvezde prepolovljen u odnosu na pre četiri godine i kreće se izmedju 26 i 29 miliona evra. Zavisi kada se dug analizira. Uvek je dug najveći pred početak prelaznog roka kao sada, a najmanji na kraju prelaznog roka kada se ostvaruju veliki prihodi od transfera", rekao je Terzić.

On je rekao da se mora ulagati u igrače i tim, kao i da mora da se vodi računa o ravnoteži izmedju finansija i sportskih rezultata.

"Imamo ponude za Pešića i Radonjića u iznosu od 10 miliona evra, i ako prihvatimo da ih prodamo drastično bismo smanjili ukupan dug ali bismo i oslabili tim pred kvalifikacije za Ligu šampiona. Plasman u Ligu šampiona bi klubu doneo prihod od više od 20 miliona evra, a plasman u Ligu Evrope više od 10 miliona evra. Treba napraviti balans izmedju investicija, rizika i potencijalnog prihoda", naveo je Terzić.

On je rekao i da je Zvezdino rukovodstvo pokazalo da zna da vodi izbalansiranu ekonomsku politiku i da to dokazuju rezultati i ostvareni prihodi.

"Suština je da se ukupan dug drži pod kontrolom, da dug ne ugrožava poslovanje kluba, da redovno dobijamo UEFA licencu i da redovno izmirujemo sve svoje obaveze", dodao je Terzić.

Zvezda je ove sezone osvojila šampionsku titulu u Super ligi i igrala je u šesnaestini finala Lige Evropa, a Terzić je rekao da zvezdaši imaj mnogo razloga za ponos. Dodao je da su osim finansijske stabilnosti, ciljevi rezultati prvog tima, razvoj omladinske škole i infrastrukture. ; "Osvojena je šampionska titula na dominantan način, sa rekordnih 100 bodova i 23 boda razlike u odnosu na večitog rivala. Dominirali smo i gazili od prvog do 37 kola, i nijednog trenutka niko nije sumnjao u osvajanje šampionske titule. Rezultati u Evropi su posebna priča. Euforija je vladala tokom čitave sezone, tražila se karta više. Posle 10 godina smo izborili igranje u Ligi Evropa, a posle 26 godina smo dočekali proleće u evropskom takmičenju. A krenuli smo iz pepela, od nule", naveo je on.

Generalni direktor ocenio je da je Zvezda u utakmicama u Ligi Evropa pokazala da je ozbiljan evropski klub, ali da žali za propuštenom šansom protiv CSKA u šesnaestini finala, pošto je uveren da je njegova ekipa bila bolja.

"Imali smo sezonu iz snova. Svesni smo da smo ne samo obradovali naše navijače, nego i podigli lestvicu njihovih očekivanja u narednoj sezoni. Svesni smo i da je mnogo teško ponoviti uspeh iz prethodne sezone. Biće potrebno i mnogo sreće. Ali mi smo profesionalci sa mnogo iskustva", dodao je on.

Terzić je rekao da klub neće prodavati standardne igrače kako bi se sačuvao tim do kraja kvalifikacija za evropska takmičenja, osim ako ne dovede bolje igrače na pojedinim pozicijama.

"Radimo i na dovodjenju pojačanja, ubedjen sam da ćemo imati bolji tim nego u prošloj sezoni. Verujem u naše igrače, verujem u naš stručni štab. Imamo sačuvan i uigran tim od prošle sezone. Uradićemo sve da ponovimo prošlogodišnje uspehe. Za sve to će nam trebati i mnogo sreće. Zaslužićemo je", naveo je Terzić.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter